Configurare rol DNS windows server 2012

Configurare noua (How To)

Situatie

Configurare rol DNS windows server 2012

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a configura DNS Server, din server manager , click pe Tools si selectati DNS. Va aparea fereastra DNS Manager :

1

 

Selectam serverul pe care dorim sa configuram DNS, apoi dam click pe meniul Action – Configure a DNS Server. Se va deschide urmatoarea fereastra:

2

Avem 3 optiuni:

Forward lookup zone- functia standard DNS, care rezolva numele intr-o adresa IP

Reverse lookup zone – exact opusul primei optiuni, rezolva IP-ul intr-un nume. Aceasta poate fi de folos in cazul in care un anumit user are setat sa printeze pe o imprimanta cu ip-ul 10.20.12.115, dar acesta vrea sa stie numele acestei imprimanta, in cazul acesta reverse lookup zone ne poate ajuta

Root Hints – acesta optine nu va crea o baza de date cu inregistrarile DNS, ci va avea ip-urile altor servere de DNS unde aceste inregistrari exista. Optiunea se foloseste in cazul in care exista deja DNS instalat in retea.

 

Apoi va trebui sa alegem daca acest server va mentine zona DNS, sau va detine doar o copie read-only a zonei DNS de pe alt server:

3

 

In continuare va trebui sa alegem numele zonei DNS. Daca acesta este primul server DNS, acesta va trebui sa fie zona radacina pentru intreaga organizatie. De exemplu, numele meu zonă ar putea fi abc.com. Dacă totuși, acest server va fi autoritate doar pentru un subset  și alte servere DNS vor fi responsabil pentru alte zone, atunci numele va trebui să reflecte acest lucru. De exemplu, ro.abc.com ar fi numele zonei pentru doar partea romaneasca a organizatiei.

Va trebui sa alegem un nume de fisier unde inregistrarile DNS vor fi salvate. Default, fisierul se va numi exact ca numele zonei ales cu un pas inainte, cu extensia .dns .

 

 

In continuare va trebui sa alegem cum va raspunde serverul la Update-urile dinamice. Desi sunt 3 posibilitati, numai 2 dintre ele ar trebui folosite pe un server aflat in productie:

1. Alegem  (“Allow only secure dynamic updates”) daca integram DNS cu Active Directory

2. Alegem (“Do not allow dynamic updates”) daca DNS-ul nu va fi integrat cu Active Directory si nu vrem sa permitem update-urile dinamice.

La urmatorul pas vom configura forwardarile. Dacă serverul DNS primeste vreodată o interogare pentru care nu are nici o înregistrare, se poate transmite această cerere pe un alt server DNS pentru a vedea dacă are răspunsul:

4

 

De exemplu, în scopul de a oferi rezoluție nume pentru internet, puteți introduce serverele de nume ISP aici, sau de a folosi un furnizor de DNS, cum ar fi OpenDNS. Puteți (și ar trebui) să fie mai mult de un server menționat în cazul în care un server DNS este de neatins pentru un motiv oarecare.

Plasati cel mai rapid și cel mai de încredere în partea de sus a listei.

Dupa ce dam click pe next vom observa o mica recapitulare a optiunilor alese. Serverul DNS este gata:

5

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(115 din 235 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?