How to install and test the upcoming All-Snap Ubuntu Desktop?

Configurare noua (How To)

Situatie

Noua construcție Canonical bazată pe Snap a fost întâmpinată cu o varietate de reacții. Mulți utilizatori sunt refractari la idee, în timp ce alții sunt atrași de toleranța la erori și fiabilitatea pe care le oferă construcția imuabilă. Indiferent de opinia pe care o aveți, nu există nicio îndoială că noua versiune a Ubuntu bazată doar pe Snap este interesantă – și cea mai bună parte este că o puteți încerca cu o mașină virtuală.

Solutie

Descărcați imaginea Ubuntu All-Snap

downloading all snap ubuntu image from canonical github

Oficial, noua versiune Ubuntu all-Snap nu a fost lansată până în iunie 2023 – dar datorită lui Jorge Castro (un fost angajat al Canonic), s-a răspândit vestea că un fișier ZIP care conține o imagine Ubuntu all-Snap este disponibil în depozitul GitHub Ubuntu Core Desktop.

Download:Ubuntu Core Desktop

Puteți descărca această imagine navigând la fila Actions din depozitul Ubuntu Core Desktop și derulând până când găsiți un flux de lucru finalizat pentru construirea imaginii. Descărcați fișierul ZIP al imaginii listat sub Artifacts. După ce fișierul a terminat de descărcat, extrageți ZIP-ul și apoi extrageți TAR.GZ-ul rezultat.

Dezarhivarea fișierului în Linux este simplă. Rulați următoarea comandă, ajustată pentru a face referire la directorul corect, pentru a dezarhiva imaginea Ubuntu:

tar -xvf pc.tar

Testarea Ubuntu All-Snap ca mașină virtuală
Cea mai bună metodă de testare a Ubuntu all-Snap implică crearea unei mașini virtuale QEMU. Copiați pc.img în directorul dvs. personal pentru a-l face ușor accesibil. Apoi, deschideți terminalul și introduceți următoarea comandă pentru a instala QEMU:

sudo apt-get install qemu-kvm

Odată ce QEMU a terminat de descărcat, sunteți în sfârșit gata să creați mașina virtuală. Introduceți următoarele comenzi pentru a adăuga imaginea pe computerul dvs. ca o mașină virtuală lansabilă:

sudo virsh –connect qemu:///session undefine –nvram core-desktop
sudo virt-install –connect qemu:///session –name core-desktop –memory 2048 –vcpus 2 –boot uefi –os-variant ubuntu22.04 –video virtio,accel3d=no –graphics spice –import –disk path=$(pwd)/pc.img,format=raw

Mașina virtuală va porni și apoi va reporni. Din nefericire, procesul de repornire este automat și durează ceva timp până se termină – dar odată ce s-a terminat, nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la alte părți complexe ale procesului de configurare.

La ce să vă așteptați de la All-Snap Ubuntu?

Vi se va solicita să creați un profil de utilizator după ce Ubuntu Core a terminat repornirea. Urmați toate instrucțiunile din expertul gnome-initial-setup. Nu veți putea crea un profil de administrator, dar root-ul fără parolă vă va permite totuși o anumită putere în cadrul VM.

browsing snaps in flutter-based snap store

Ubuntu Core în sine este simplu, dar atrăgător. Se bazează pe Ubuntu 22.04 LTS (Jammy Jellyfish). Snaps sunt utilizate ca tip de pachet primar, iar sistemul în sine este complet imuabil.

Terminalul este însoțit de o alternativă containerizată-Workshop-în timp ce snap-urile în sine sunt oferite prin magazinul de software bazat pe Flutter.

creating ubuntu container in workshop

Țineți pasul cu cele mai recente lansări Ubuntu
Între cele mai recente inovații din Ubuntu convențional și planurile pe care Canonical le are în magazin pentru versiunile imuabile de Ubuntu, se poate spune cu siguranță că distro are în față un viitor luminos și interesant.

Puteți afla despre noile caracteristici pentru a tinker cu – nu doar inclusiv toate-Snap Ubuntu – prin actualizarea regulată a sistemului dvs. la cea mai recentă versiune oficială.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 1 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?