Cum se replica o baze de date in DAG Exchange 2013

Configurare noua (How To)

Situatie

In acest articol vom arunca o privire la copierea bazelor de date în noul DAG.

În acest stadiu, avem la dispozitie bază de date cu două servere de cutie poștală și o bază de date unică.

ScreenShot007

Ceea ce vrem să facem este sa configuram baza de date, astfel încât sa fie reprodusă la al doilea membru DAG. Acest lucru este menționat ca adaugarea unei copii de baze de date.Un pas important înainte de a adăuga copia bazei de date, este sa verificam că există aceeași cale de stocare pe server, unde dorim sa adăugăm copia  de baze de date. 

Solutie

Pasi de urmat

Căile folderului pentru baza de date sunt după cum urmează:

ScreenShot008

volumele E: și F: au fost configurate pe cel de al doilea server de cutie poștală.

In Exchange Admin Center mergeti la Servers -> Databases si selecteaza baza de date pe care doresti sa o copiezi. Apasa pe pictograma “” Si alege: Add database copy.

ScreenShot009

Click Browse and choose the mailbox server to add a database copy to

.ScreenShot010

Numărul de preferință de activare va crește în mod automat la următorul număr disponibil. E15MB1 este deja în baza de date cu preferință 1, astfel încât în ​​acest exemplu preferința de activare pentru o noua copie de baze de date este de 2.

Preferința de activare trebuie să reflecte, în general, ordinea în care doriți serverele de cutie poștală, pentru a găzdui copia de bază de date activă, cu 1 fiind prima preferința, deoarece este folosit ca un factor de scenarii automate de failover, precum și atunci când reechilibram manual DAG.
ScreenShot011

Dacă te uiți în căile fișierelor copiei bazei de date, ar trebui sa vedeti fisierele incorporate ca database si logurile de tranzitie, copiate.

ScreenShot012

 

O baza de date mica ar trebui sa se incorporeze destul de repede pe o retea rapida. Bazele de date mai mari sau retelele mai incete, or sa ingreuneze procesul de incorporare.

ScreenShot013

Dupa ce operatiunea este completa, servarul secund o sa gazduiasca o copie a datei de baza pasiva care este updatata printr-un proces continuu de replicare dintr-o copie a bazei de date activa

ScreenShot014

Acum Centrul de Exchange Admin o sa arate ca cele doua servere au copiile bazei de date

ScreenShot015

In partea dreapta a pagini o sa vedeti si niste informati despre starea bazei de date.

ScreenShot016

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 28 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?