Cum sa resetezi parola unui cont Windows cu CD-ul de instalare

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

In situatia in care nu se cunoaste parola niciunui cont de Windows, aceasta se poate reseta cu ajutorul CD-ului de instalare a sistemului de operare.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru aceasta operatie este necesar un CD sau un stick USB de instalare a Windows-ului.
La pornirea statie, se booteaza de pe acest dispozitiv. La pornirea setup-ului, de unde se poate alege si limba de instalare, se alege optiunea “Repair your computer”. De acolo se alege optiunea “System recovery Options” si se acceseaza “Command Promt”

clipboard01

In comand prompt se introduce comada regedit si se apasa tasta “Enter” . Aceasta  va lansa fereastra de “Registry Editor”

In aceasta se selecteaza “HKey_Local_Machine” si din optiuni se alege “File” -> ” Load Hive… ” .15

In fereastra nou deschisa, se alege partitia cu instalarea de Windows si se parcurge urmatoarea cale: ” WindowsSystem32configSYSTEM” – se da click pe butonul “open” si se introduce un nume pentru Key-ul de registrii incarcat. Ex: “123”

Se parcurge in “Registry Editor” urmatoarea cale: HKey_Local_Machine”Numele Key-ul” si se selecteaza “Setup” .
In partea dreapta a editorului se da click dreapta pe “SetupType” si se alege “Modify … “clipboard02

In fereastra deschisa din optiunea “Modify” se inlocuieste valoarea “0” cu “2” .clipboard03

In aceeasi fereastra din care s-a modificat valoarea pentru “SetupType” se alege intrarea “Cmdline” si se modifica “Value data” asociat ei cu “cmd.exe” .

clipboard04

Se selecteaza din nou cheia introdusa la primul pas “123”  si din “File” se selecteaza optiunea “Unload hive” . Se da click pe “Yes” la intrebarea “Are you sure you want to unload the current key and all of its subkeys ?” .
Se da restart la calculator si se lasa sa incarce Windows-ul instalat.

Dupa ce se restarteaza calculatorul, se deschide o fereastra de “Command Prompt”. Aici se introduce comanda “net user”, ce va afisa lista de conturi de Windows disponibile.
clipboard05

Se introduce comanda “net user [nume cont] [parola dorita pentru acesta]” .
clipboard06

Dupa acest pas, se tasteaza “exit”, se apasa tasta “enter” si in fereastra de “Logon” se introduce pentru utilizatorul ales, noua parola setata.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Modificatul registriilor de Windows trebuie facut cu atentie ! O operatie gresita in acestia poate duce la nevoia reinstalarii complete a sistemului de operare !

Voteaza

(19 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?