Setare custom colors in SSMS

Configurare noua (How To)

Situatie

Sunt situatii foarte dese in care din SSMS suntem conectati la mai multe servere, si avem mai multe tab-uri deschise, cu scripturi catre diverse servere. Pentru a nu ne incurca intre diferitele servere ne-ar fi de ajutor o solutie care sa ne arate vizual cand suntem pe un server sau altul.

Solutie

In continuare o sa arat cum putem face o setare in Sql Server Management Studio astfel incat sa putem diferentia vizual rapid cand suntem conectati pe un server sau pe altul. Eu folosesc aceasta setare pentru a face diferenta intre serverele de productie si serverele de test.

Cand vrem sa ne conectam la un server de sql putem observa ca in fereastra de conectare (acolo unde scriem numele serverului si credentialele) in dreapta jos avem un buton Options.

Daca apasam acest buton, in fereastra de conectare la server se va deschide tab-ul Connection Properties.

Aici, in acest tab, in partea de jos a ferestrei bifam Use custom color

Dupa care alegem culoarea dorita. Ar fi bine sa va faceti un cod de culori cu care sa va obisnuiti. Eu, spre exemplu, folosesc rosu pentru serverele de productie si verde pentru serverele de test.

Dupa conectare, in partea de jos a fiecarei conexiuni deschise pe acel server, vom vedea in mod evident culoarea aleasa si astfel ne va fi mult mai usor sa nu incurcam conexiunile\serverele.

 

 

 

 

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(15 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?