Ce este blocarea conținutului în Firefox?
“Blocarea conținutului” este o colecție de setări de confidențialitate concepute pentru a bloca trackerele și modulele cookie care afectează confidențialitatea și performanța dvs. de navigare online. Această caracteristică a apărut pentru prima dată în Firefox 63 ca “protecție de urmărire”, dar a fost reproiectată și este denumită acum “blocarea conținutului”.
Prin colaborarea cu Disconnect, o companie care se străduiește să ofere oamenilor libertatea de a se deplasa pe internet fără a fi nevoiți să-și facă griji dacă informațiile lor sunt colectate și vândute, Firefox poate bloca o listă de trackere cunoscute atunci când navighează pe internet. Puteți găsi o listă completă de trackere Disconnect și nu blochează, împreună cu explicații, pe site-ul său web.
Firefox vă permite să alegeți între trei opțiuni pentru protejarea confidențialității dvs. online mai bine:
Standard: Aceasta este setarea implicită și blochează doar trackerele cunoscute din ferestrele Private, permițând un echilibru între protecție și performanță. Elementele cookie de urmărire terță parte nu sunt blocate în acest mod.
Strict: Blochează toate trackerele cunoscute și modulele cookie de urmărire terță parte în orice ferestre, inclusiv sesiunile obișnuite, detectate de Firefox.
Personalizat: o combinație între modurile standard și cele stricte, care vă permite să obțineți control complet asupra trackerelor și cookie-urilor și vă permite să alegeți ce doriți să blocați.
Avertisment: când blocați toate modulele cookie, este posibil ca unele site-uri care se bazează pe ele să nu funcționeze conform destinației. Acest lucru poate determina încărcarea sau ruperea totală a paginilor sau a părților de pagini.

