Trimitere mesaje din outlook semnate digital sau criptate

Securitatea este foarte importanta pentru companii, dar si pentru utilizatorul normal.

Trimiterea de mesaje prin clientul de email nu mai e un secret pentru nimeni in ziua de azi, dar nu multi stiu ca se poate securiza emailul si semna digital.

In continuare o sa va prezint o varianta gratuita de a trimite mail semnat digital sau criptat (sau ambele).

Trebuie sa tineti cont ca semnatura digitala la un email confirma ca acel email nu a fost alterat in nici un fel de la expeditor la destinatar.

[mai mult...]

Cum adaugam utilizator local in Windows 10 Enterprise

Uneori avem nevoie de un cont local pentru teste, sau de un cont local cu drepturi de administrare pentru instalarea diferitelor aplicatii (office, reader etc) sau drivere fara sa fim nevoiti sa folosim un utilizator de retea.
Crearea unui astfel de utilizator local cere insa sa aveti deja drepturi pentru o astfel de actiune, tinand cont ca politicile de securitate sunt administrate de serverul companiei.

Pentru Windows 10 profesional urmati pasii din articolul https://askit.ro/solutii/afla-cum-poti-crea-un-cont-local-in-windows-10/

Pentru Windows 10 Enterprise, drepturile de acces/instalare sunt setate de catre server, deci trebuie sa aveti deja acces la windows de pe un cont cu drepturi speciale de administrare.

[mai mult...]

Cum se poate rezolva problema imposibilitatii accesarii tabelelor imbinate din excel in office si outlook?

In anumite versiuni de Office, dupa actualizarile de windows, documentele de tip excel care contineau coloane imbinate nu mai afiseaza valorile in acele coloane si nici nu se pot selecta acele coloane.

Daca intampinati aceasta problema, pana in acest moment Microsoft nu a venit cu o solutie permanenta, dar exista o solutie alternativa de rezolvare prin dezinstalarea anumitor update-uri de windows.

[mai mult...]

Cum putem recupera spatiu pe hdd folosind utilitarul Wise Disk Cleaner

Uneori apar situatii cand nu mai este decat foarte putin spatiu pe partitia sistemului de operare si asta impiedica buna functionare a windowsului. Exista mai multe variante prin care se pot sterge fisiere si astfel recupera din spatiul ocupat, dar in continuare o sa va prezint o solutie folosind utilitarul Wise Disk Cleaner.

Acest program vine in mai multe variante, atat ca instaler de windows cand si ca arhiva zip pentru a putea fi folosit ca program portabil (pus pe un stick si rulat de acolo pe orice calculator). Se poate descarca si folosi gratuit de la urmatorul link http://www.wisecleaner.com/download.html#products-table

Odata descarcat si executat, se va deschide o fereastra similara ca cea de mai jos.

[mai mult...]

Cum se planifică întreținerea automată pe Windows 10 (și ce face ea)

Windows 10 efectuează automat sarcini de întreținere a sistemului, cum ar fi scanarea de securitate și optimizarea discurilor, in baza unui program prestabilit (schedule). În mod implicit, Windows execută aceste activități în fiecare zi la ora 2 AM și vă pornesc PC-ul să o facă în cazul în care acesta este in sleep mode.

Funcția de întreținere automată a fost adăugată în Windows 8, astfel încât veți vedea aceleași opțiuni pe un PC Windows 8.1 sau 10

[mai mult...]

Cum sa instalam multiple aplicatii folosind Ninite

Deseori cand avem de instalat un calculator nou, trebuie sa descarcam de fiecare data ultimea versiune de browser, ultima versiune de codec, video player, arhivator si alte aplicati.

Exista insa o solutie prin care cu doar un click sa instalati de fiecare data ultimele versiuni ale aplicatiilor dorite in acel calculator. Aceasta solutie vine prin intermediul site-ului https://ninite.com/

 

[mai mult...]

Transferul fisierelor pe server prin FTP folosind Total Commander

Pentru ca două calculatoare să poată comunica între ele le trebuie un limbaj comun. Forma şi regulile acestui limbaj se numeşte protocol. Cel mai des folosit protocol pe internet este protocolul HTTP (hyper  text transfer protocol) şi ca atare, adresele URL sunt adesea de forma:

http://domeniu/fisier

Dar, după cum ştiţi probabil, există şi alte tipuri de protocoale:

FTP (file transfer protocol)
MAIL (aici includem pop3, imap si restul)
TELNET
GOPHER

Specificând protocolul corespunzător în adresa URL puteţi face ca browser-ul dumneavoastră să trimită un e-mail, să transfere un fişier sau să efectueze o conectare telnet.

Atenţie! 
Există browsere care nu recunosc toate aceste protocoale. Deasemenea unele browsere sunt case-sensitive, aşa încât interpretează diferit scrierea protocolului cu majuscule – FTP://numedomeniu.com/ de exemplu – faţă de scrierea cu minuscule: ftp//numedomeniu.com

FTP este acronimul pentru File Transfer Protocol (Protocolul de Transfer al Fişierelor ) şi este cea mai folosită metodă pentru transferul fişierelor, indiferent de tipul şi dimensiunea acestora, de la un calculator la altul, prin intermediul internetului.
FTP se foloseşte atunci când :
– se transferă (upload) fişierele unui site la un server web
– se înlocuieşte un fişier sau o imagine
– se încarcă (download) fişiere de pe un alt calculator
– se permite accesul unei alte persoane pentru a încărca un fişier dintr-un anumit site

Pentru a vă putea conecta la un server FTP aveţi nevoie de un program special, numit şi client de FTP care să poată lucra cu acest protocol .
Eu personal folosesc Total Commander care deşi este shareware se poate folosi fără probleme timp nelimitat. este un program de management al fişierelor atat de pe calculatorul curent cât şi de pe un server FTP. Are de asemenea inclus şi un meniu de sincronizare a fişierelor, foarte util în cazul în care lucraţi din mai multe locuri (de pe mai multe calculatoare) şi de asemenea există şi varianta care merge direct de pe USB stick (preferata mea).

[mai mult...]