Cum implementezi dark mode intr-un website

Avand rolul de a reduce consumul de energie si automat de a economisi baterie pe dispozitivele mobile, dar si rolul de a reduce stresul asupra ochilor nostri atunci cand avem sesiuni lungi de utilizare a dispozitivelor. Dark mode este nelipsit astazi, atat implementat la nivel de sistem de operare, dar si implementat la nivel de aplicatie sau chiar website.

[mai mult...]

Cum utilizezi Github Codespaces

Exista situatii in care, ca si dezvoltator de software te poti afla in situatia in care sa nu poti folosi un calculator clasis (desktop, laptop) un un sistem complet de operare. Fie ca e vorba de un chromebook sau o tableta, de multe ori e mai convenabil sa dezvoltam pe astfel de masini. Dar ce facem daca avem nevoie de un mediu complet de dezvoltare. Un IDE modern cu autocompletare si support de debug pentru toate limbajele de programare, 100% configurabil in cele mai mici detalii, linux, docker si toate tool-urile aferente.

[mai mult...]

Pași pentru a programa în Blockchain

  • Ce este Blockchain și cum funcționează?

Blockchain este o rețea nouă care ne ajută să descentralizăm tranzacțiile si permite ca acestea să fie peer-to-peer fără a folosi intermediari. Ca să faci comerț prin blockchain nu trebuie să cunoști persoana respectivă sau să mergi la magazin. În același timp, prin blockchain este garantat că vei primi banii sau produsul dorit. Practic, blockchain îți garantează prin tehnologia sa că vei primi ceea ce îți dorești fără a apela la companii intermediare sau bănci.

Blockchain este format dintr-o rețea de calculatoare care au același istoric de tranzacții, iar această rețea este deținută de toată lumea. În loc ca această listă de tranzacții să se afle pe serverul unei companii, ea este descentralizată și stocată pe mai multe calculatoare. Pe scurt este o bază de date distribuită într-o rețea de calculatoare.

[mai mult...]