3 utilitare in Windows care iti pun datele in siguranta

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru a asigura o utilizare optima si sigura a calculatorului cu sistem de operare Windows, exista o varietate de utilitare incluse, care asigura diverse operatiuni de mentenanta asupra sistemului.
Cateva dintre acestea sunt esentiale. 3 dintre ele, le voi exemplifica mai jos.

 

Solutie

Pasi de urmat

Antivirus

Un program antivirus, este un soft de securitate, care mentine securitatea fata de amentinarile de tip software existente. Acesta este cel mai important program care trebuie verificat frecvent, pentru a ne asigura ca datele pe care le folosim in utilizarea calculatorului, raman in siguranta.

Exista o diverse companii care produc astfel de programe, insa Windows dispune de solutia proprie, si anume Microsoft Security Essentials, pentru Windows Vista sau Windows 7, respectiv Windows Defender, pentru Windows 8.

windows-defender-free-antivirus-for-windows-8-ehow

Backup

Crearea unei copii de rezerva este esentiala, indiferent de sistemul de operare folosit. Din pacate, utilitatea backup-ului este simtita in momentul in care datele pierdute … nu mai pot fi recuperate, insa in acel moment este deja prea tarziu.

Astfel, un backup regulat, asigura posibilitatea recuperarii datelor in cazul unei defectiuni ale sistemului, fie ea de tip software sau de tip hardware. Backup-ul, configurat corespunzator, nu este consumator de timp, automatizand practic, aceasta operatiune.

Windows are incorporat un utilitar de backup, in Panoul de control, care permite asignarea unor task-uri de backup la un interval de timp dat, cu salvarea datelor de rezerva pe un dispozitiv de stocare dat. In Windows 8, functia de backup se numeste File History.

Este recomandat ca backup-ul sa fie facut pe un dispozitiv de stocare diferit fata de cel pe care se face backup.

 

windows-8.1-file-history-backup-ehow

Curatarea fisirelor temporare

Aplicatiile folosesc o multitudine de fisiere temporare, care in mare parte raman salvate in dosarele specifice din calculator. Impactul pe care il au acestea este unul de nivel mediu catre ridicat, in cazul in care spatiul de stocare disponibil pe hard-disk, este unul limitat. In cazul hard-disk-urilor cu platane, existenta unui numar mare de fisiere temporare, nu numai ca duce la o risipa mare de spatiu, dar si cauzeaza o fragmentare mare a acestuia, lucru care duce la o scadere a performantei a calculatorului.

Exista o multitudine de solutii de curatare a fisierelor temporare, insa exista un utilitar in sistemul de operare Windows, care face exact acelasi lucru. Disk Cleanup, se poate acces fie prin Control Panel Administrative Tools, fie prin deschiderea ferestrei de proprietati a disc-ului, in tab-ul General.

2015-03-29 10_57_43-Local Disk (C_) Properties

windows-8.1-disk-cleanup-ehow

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 29 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?