Afla cum iti poti gestiona eficient parolele folosind Access Manager

Configurare noua (How To)

Situatie

Access Manager, un manager de parole gratuit pentru uz personal si foarte simplu de folosit.

Parolele sunt necesare pentru autentificarea pe diverse site-uri, conturi mail, banci, etc. Si trebuiesc gestionate corespunzator.

acces manager 2

Solutie

Pasi de urmat

Interfata programului este intuitiva, conceputa pentru simplitate in utilizarea sa de catre toate categoriile de utilizatori, scopul principal fiind acela de a pastra toate parolele intr-un mediu sigur.

In afara de gestionarea parolelor, programul permite stocarea datelor confidentiale legate de conturi bancare, carti de credit, coduri tranzactii, in general, tot felul de date sensibile. Mai mult, fiecarui tip de date sensibile i se poate asocia o nota personalizata, atasa un document explicativ, precum si stabilirea modului de sensibilitate, public sau privat (confidential).

O alta caracteristica este posibilitatea de a genera parole aleatorii insotite de fraza de autentificare cu scopul unei securizari marite. Generatorul de parole permite includerea de majuscule, cifre si simboluri, stabilirea numarului de caractere si, bineinteles, copierea in clipboard pentru adaugarea in alte aplicatii.

3

Fiind un manager de date deosebit de sensibile, va trebui sa stabiliti o parola (Master Password) pentru a restrictiona accesul la program. Master Password trebuie sa contina mai mult de 8 caractere, o combinatie de majuscule, cifre, simboluri, pentru o securitate sporita, pe care este absolut necesar sa o retineti.

2

Ca totul sa fie complet, toate datele se pot salva sub forma unui fisier in format XML pentru a fi refolosite la o reinstalare ulterioara a programului. De asemenea, programul permite importarea datelor salvate in format CSV sau XML, gestionate de alte programe de gen.

Optiunile Access Manager va ofera multiple posibilitati de modificare a comportamentului sau, precum si de personalizare a intefetei sale: alegerea fonturilor, culorilor, stilul interfetei, formatul datei, inserarea de link-uri, editarea notelor, parolelor si multe altele.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 out of 7 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?