Afla cum iti poti inregistra audio si video activitatea desktop-ului

Configurare noua (How To)

Situatie

V-ati dorit vreodata o metoda prin care sa va puteti inregistra audio si video pe calculator anumite activitati?

In acest post va voi prezenta rapid doua solutii software, menite sa va ajute sa creati si sa impartasiti celorlalti, clipuri cu proiectele, ideile, know how-ul sau demo-urile voastre.

 

 

Solutie

Pasi de urmat

Prima solutie software se cheama CAMTASIA si este una dintre cele mai bune si profesionale aplicatii de acest gen. Are o interfata foarte interactiva, simplu de utilizat, ajutandu-va sa creati clipuri profesionale, chiar daca nu sunteti experti in materie de editare video.

O aplicatie plina de caracteristici si efecte speciale.

CAMTASIA dispune de toate instrumentele de editare pentru a crea un clip video de inalta calitate (HD), inregistreaza in 2 moduri; webcam/screen, va puteti invita prietenii, colegii sau sefii sa va urmareasca proiectul in direct, puteti importa continut media; muzica, video, foto;  si nu in ultimul rand, toate proiectele voastre le puteti urca si impartasi pe majoritatea retelelor de socializare; Facebook, Twitter, YouTube, etc.

Camtasia_intro

 

La prima rulare a aplicatiei veti avea parte si de un mic tutorial in limba engleza pentru a va familiariza cu aceasta aplicatie profesionala.

Dupa cum puteti observa, in bara de instrumente din stanga sus, avem trei comenzi extrem de utile: Record the screen, Import Media si Produce and share.

Record the screen – va permite sa inregistrati direct toata activitatea de pe desktop sau doar din interiorul unei prezentari Microsoft Power Point.

Import Media – puteti importa continut media direct din PC sau direct dintr-un serviciu de cloud. CAMTASIA detine instrumente integratoare cu Google Drive, Google+ si Microsoft One Drive Business.

Produce and share – in cateva click-uri clipul vostru poate fi urcat pe Screencast.com sau YouTube.com.

Camstasia_size_2

In mijlocul barei de instrumente, veti regasi doua tab-uri, care va vor ajuta sa determinati calitatea si aspectul video al clipului vostru. Cand vorbim de video, ne asteptam la calitate, claritate, intr-un cuvant – rezolutie.

Daca pana acum, majoritatea aplicatiilor de acest gen, ne ofereau inregistrare video la o rezolutie nu tocmai ok, exemplu 640×840, CAMTASIAne surprinde in mod placut, cu rezolutii predefinite de inregistrare; FHD, HD sau Custom (WxH), acum binenteles ca tine si resursele de stocare pe care le avem la dispozitie.

Pentru inceput, va recomand sa va “jucati” la 720p (HD).

 

In partea de jos, avem functiile de inregistrare si import audio. Puteti combina simultan trei fisiere audio, pe care le puteti edita in functie de creativitatea fiecaruia dintre voi.

Ca si caracteristici audio speciale, avem posibilitatea de a imbunatati calitatea audio si de a reduce zgomotul de fundal, oferind claritate HD sunetului.

CAMTASIA_audio_3

 

Sunt convins ca veti gasi si mai multe functii utile care va vor ajuta sa puneti in miscare intr-un mod profesional activitatea voastra.

Cum in general, tot ceea ce este bun – costa, aceasta aplicatie este oferita gratuit doar 30 de zile, urmand ca dupa aceasta perioada sa o achizitionati.

Aplicatia poate fi descarcata de aici.

A doua solutie, pe care vreau sa vi-o prezint, se numeste CamStudio si de aceasta data, este o solutie 100% gratuita. CamStudio este o aplicatie software rudimentara, cu functii simple, vine la pachet cu o interfata ce ne aduce aminte de vechiul Windows Media Player si daca nu suntem foarte pretentiosi, putem crea o inregistrare decenta la nevoie.

camstudio_1

 

Inregistrarea se face in format .avi si nu avem posibilitatea de a schimba aceasta optiune. Ca si Camtasia, putem alege ce parte a desktop-ului sa inregistreze, fie ca este vorba de modul Fullscreen sau o regiune fixa.

Ca si functie speciala, poate face conversia clipului din .avi in animatie flash, cu ajutorul SWF Producer, ceea ce poate fi foarte util atunci cand ne dorim sa importam clipul intr-un website, unde stim cu totii ca spatiul de stocare este destul de limitat.

Aplicatia CamStudio poate fi descarcata de aici.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(67 din 127 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?