Afla cum poti bloca gratuit accesul utilizatorilor la Facebook sau catre alte site-uri

Configurare noua (How To)

Situatie

Poate ca nu toate companiile au programe sau licente pentru filtrarea continutului de pe retelele lor. O solutie gratuita in privinta aceasta este implementarea urmatorului script de logare in Windows ce analizeaza fiecare user ce se logheaza si poate face o redirectionare atunci cand se intra pe facebook sau alt site dorit catre pagina companiei sau intranet.

 

Solutie

Pasi de urmat

Primul pas este sa deschidem Local Group Policy Editor (gpedit.msc). Se va deschide ulterior o fereastra noua unde vom merge la Scripts (Logon/Logoff), calea fiind urmatoarea: User ConfigurationWindows SettingsScripts (Logon/Logoff).

7

In pasul acesta se va da click pe LOGON, deoarece vom activa acest script in momentul in care se logheaza pe calculator cineva. In casuta urmatoarea se va da click pe buton ADD  si se va adauga scriptul dorit sa ruleze la logare.

8

Se va crea un fisier de tip batch(.bat) cu ajutorul unui notepad. In document va fi trecut urmatorul script si va fi salvat si adaugat la logon scripts.

 

6

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 30 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

1 Comment

  1. AC

    Daca accesezi facebook.com functioneaza blocarea, dar daca accesezi http://www.facebook.com, poti da like-uri la poze cu pisici cat vrei 🙂

    Sa stii ca nu aplica si pentru subdomenii daca nu le specifici 🙂
    Mai nasol e ca nu suporta wildcard, deci nu poti specifica *.facebook.com in fisierul hosts.

    Probabil exista aplicatii de control parental gratuite care te pot ajuta in cazul asta 🙂

Leave A Comment?