Afla cum poti converti un film intr-un GIF

Configurare noua (How To)

Situatie

Transformarea video-urilor in gif-uri poate fi utila in diverse situatii cum ar fi includerea unui continut video intr-o prezentare fara ca aceasta sa ajunga la dimensiuni uriase sau intr-un mail, unde dimensiunea unui mail este limitat. Iata cum putem transforma un video de pe calculatorul nostru in format .gif:

Solutie

Pasi de urmat

Deschidem browserul si intram pe http://ezgif.comezgif1

Selectam “video to gif”

ezgif2

Apasam butonul “choose file”…

ezgif3

…si selectam fisierul video pe care vrem sa-l transformam…

ezgif4

Dupa care apasam butonu “upload” care va incarca video-ul pe serverul site-ului. Acest proces variaza in durata in functie de marimea fisierului si viteza conexiunii.

ezgif5

Odata ce incarcarea este terminata, putem gestiona un numar de parametrii ai gif-ului pe care vrem sa-l creem.

Putem gestiona:

1.de unde sa inceapa si unde sa se termine gif-ul

2.Rezolutia (size) – marimea pe ecran a gif-ului. Cu cat rezolutia eeste mai mare, poza va fi mai mare si ca aspect si ca dimensiune.

3.numarul de cadre(Frame Rate – FPS) – un numar mare de cadre/secunda va face animatia gifului mai fluida dar ii va creste dimensiunea.

4.Metoda de transformare(method) – alege algoritmul folosit pentru transformarea fisierului. este recomandat sa ramana pe ffmpeg.

ezgif6

Dupa ce setam parametrii de mai sus, apasam butonul Convert to GIF. Din nou, procesul variaza in durata in functie de setarile de mai sus.

Dupa ce gif-ul este creat, putem sa-l edita. Putem sa decupam o parte din imagine(crop gif), putem sa-i adaugam efecte (effects), sa-i marim viteza de animatie(speed), putem afisa scris pe GIF(write).

ezgif7

 

Dupa ce i-am facut toate modificarile, apasam “Save” si specificam unde il vrem  salvat.

Asta e tot!

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?