Afla cum poti deschide un fisier cu extensie necunoscuta

Configurare noua (How To)

Situatie

Se intampla destul de frecvent sa primim un fisier cu extensie necunoscuta pe care nu-l putem deschide pentru vizualizare / editare. Este adevarat ca nu putem avea instalate toate programele din lume, insa putem afla ce program trebuie instalat in sistem pentru a recunoaste fisierul necunoscut.

Solutie

Pasi de urmat

In cazul in care aveti instalat Windows 8 sau 8.1 puteti cauta in Windows Store aplicatii compatibile cu fisierul dvs. Windows Store va ofera gratuit sugestii de aplicatii pentru fisierul dvs. Pentru a beneficia de acest feature, dati click drepta pe fisier -> Deschidere cu

deschidere-cu

Apoi alegeti optiunea “Cautati o aplicatie in Magazin“.

windows-magazin

In fereastra Windows Store veti primi cateva sugestii de aplicatii care ar putea deschide fisierul respectiv.

sugestii-aplicatii

Alta metoda ar fi cautarea extensiei cu ajutorul google.ro sau bing.com. Tastati extensia fisierului necunoscut alaturi de cuvantul “file”. In acest fel veti gasi cu usurinta informatii despre tipul fisierului si al programelor care il pot deschide.

eps-file-02

 

eps-file

Pe internet exista o baza de date cu toate tipurile de fisiere cunoscute. Accesati filext.com si cautati extensia fisierului necunoscut. Acolo veti afla informatii despre tipul fisierului, la ce este folosit si ce aplicatii pot fi folosite pentru vizionarea / editarea acestuia.

 

fileext

Tip solutie

Workaround

Voteaza

(52 din 121 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?