Afla cum poti sa lucrezi prin comenzi vocale folosind Cortana in Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Microsoft a venit in intampinarea utilizatorilor de Windows 10 cu un nou beneficiu, si anume un asistent virtual pe nume Cortana, care permite un acces rapid catre anumite functionalitati ale acestui sistem de operare. Principalele comenzi pe care Cortana le poate indeplini prin comenzi vocale sunt de a deschide fisiere si aplicatii, de a efectua cautari pe internet si in cadrul pc-ului, de a da indicatii rutiere, de a comunica utilizatorului ultimele stiri, vremea, muzica si redarea acesteia intr-un playlist. O alta functionalitate remarcabila este aceea de a modifica calendarul si a adauga remindere in acesta, la solicitarea utilizatorului, precum si modificarea anumitor setari ale sistemului de operare.

Solutie

Pasi de urmat

Serviciul Cortana nu este inca disponibil in Romania motiv pentru care este necesar sa se configureze pc-ul pe una din regiunile in care este dispobil, se va configura pe US astfel beneficiind de toate functionalitatile acestui serviciu. Pentru a face acest lucru se merge in bara in partea dreapta unde este afisat ceasul si data dupa care se da click pe  “Date and time settings” apoi se merge pe tabul “Region and language” si se va selecta “United States” .

 

date and time region

Pentru a accesa Cortana este necesar sa se dea click pe butonul din bara sub forma unui microfon sau prin activarea functiei “Hey Cortana”.

cortana 4cortana 2

Odata apasat butonul, Cortana va asculta comezile vocale aparand “Listening”, moment in care se poate comunica  prin intermediul microfonului comanda care se doreste a fi indeplinita.

listening

 

 

Mai jos sunt prezentate cateva exemple prin care asistentului virtual Cortana poate fii de ajutor.

Untitled865321

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 28 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?