Afla cum poti sa verifici ce aplicatii au deschse porturi in Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Ori de câte ori o aplicaţie vrea să se facă accesibila în reţea, acesta detine un port TCP/IP, ceea ce înseamnă că portul nu pot fi utilizate de orice altceva. Deci dacă aveţi nevoie să utilizaţi un port în utilizare, cum putem afla ce aplicaţie il foloseste?

ximg_5464d431b033d_png_pagespeed_ic_q4PWn-ugqB

Backup

 

 

Solutie

Există un număr de moduri de a spune ce aplicatie are un port blocat, dar vom merge prin intermediul built-in utilizând Command Prompt şi Task Manager.

Primul pas este de a utiliza un instrument din Command Prompt pentru a vedea ce porturi sunt în uz, şi utilizarea unui pavilion special, care ne spune ce port este alocat pentru fiecare număr de identificator al proceselor din Windows. Apoi putem folosi acest număr pentru a căuta exact ce proces este.

Deschidem in modul Administrator, Command Prompt  si tastam:

netstat -ab | more

Acest lucru va arata imediat o listă, deşi poate parea că este un pic complicat.

Vei vedea numele procesului în listă, şi vei putea  căuta dupa el.

 

Puteţi utiliza, de asemenea,  altă metodă, care are un pas suplimentar, dar face mai uşor localizarea procesul real:

 

netstat -aon | more

Dacă te uiţi în partea dreaptă, vei vedea unde am subliniat lista PID-uri, sau identificatori de proces. Găseste unul care este legat la portul pe care doresti sa faci troubleshoot — pentru acest exemplu, vei vedea că 0.0.0.0:80 sau port 80  este utilizat de PID 4708.

 

640x262ximage108_png_pagespeed_ic_DFyH0aQZKU

Acum ai posibilitatea să deschizi pur şi simplu  Task Manager – va trebui să utilizezi opţiunea Show Processes for All Users şi apoi vei putea găsi PID în listă. Odată ajuns acolo, poti End Process, Open File Location, or Go to Service(s) pentru a controla procesul sau de a opri.

 

508x592ximage109_png_pagespeed_ic_S85uFpLpHt

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 22 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?