Afla cum sa setezi ce aplicatii au sau nu acces la locatie in Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Ca setare implicita Windows 10 permite aplicatiilor instalate sa faca localizare geografica, lucru care poate sa fie considerat incomod de catre unele persoane. Mai departe tratam problema schimbarii convenabile a permisiunilor de localizare acordate aplicatiilor.

Solutie

Din fericire, Windows 10 ofera posibilitatea stabilirii preferentiale a permisiunilor de localizare, astfel incat laptopul/pc-ul/tableta de pe care lucram sa fie si functional/a, si nici sa nu incalce dorinta noastra de privacy.

Din meniul Start selectam optiunea Settings:

snap0033Se deschide fereastra Settings si alegem categoria Privacy:

snap0034

Accesam meniul Location, ni se deschid optiunile aferente in dreapta:

snap0036

     Daca selectam Change, putem dezactiva localizarea in mod general, interzicand-o tuturor aplicatiilor. Nu este cea mai buna idee, pentru ca unele aplicatii devin ineficiente (exemplu: cautam obiective din zona noastra pentru a face cumparaturi cautam un atelier de service, etc., astfel ca trebuie sa abilitam aplicatia cu care facem cautarea sa ne foloseasca locatia curenta ca punct de referinta si sa ne returneze rezultate viabile).

snap0037

Putem sterge inregistrarile locatiilor cu butonul Clear.

Partea mai interesanta este lista de aplicatii din imaginea de mai jos: cel mai eficient mod de rezolvare a problemei localizarii – stabilim daca acordam permisiunea de localizare pentru fiecare aplicatie in parte, de la butonul aferent:

snap0039Este preferabil, deci,  sa stabilim cel putin pentru aplicatii de navigatie si cautare ca locatia sa fie pornita, astfel pastram necesarul de functionalitate si controlam accesul la informatiile legate de locatia noastra geografica.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 53 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?