Ai grija de datele tale atunci cand iti vinzi telefonul. Pregateste-l inainte pentru vanzare

Configurare noua (How To)

Situatie

Inainte de a vinde telefonul dvs. Android este necesar sa tineti cont de urmatoarele aspecte:
– datele dvs. trebuiesc salvate pentru a fi restabilite pe alt dispozitiv mobil;
– informatiile de pe cardul SD trebuie migrate manual sau cu ajutorul unui software de backup;
– telefonul trebuie resetat la setarile de fabrica – fara posibilitate de recuperare a datelor.

Solutie

Pasi de urmat

Android nu ofera un serviciu nativ de backup integral al telefonului. Cu toate acestea Google va poate salva setarile telefonului. Pentru a verifica aceasta optiune accesati Settings -> Personal: Backup and reset -> “Back up my data” din telefon.

backup_my_data

Contactele, calendarul, e-mailurile, respectiv aplicatiile din contul de gmail pot fi restabilite pe telefonul dvs. daca sincronizarea cu Google este activa. Pentru a verifica aceasta optiune accesati Settings -> Accounts and sync -> Cont gmail din telefon.

O solutie eficienta de a va salva fotografiile sau clipurile video este sa le stocati in cloud. Spre exemplu, Photobucket Mobile va asigura gratuit 8 Gb spatiu de stocare in cloud, este usor de configurat si va incarca automat fisierele foto sau video.

photobucket

Aplicatia gratuita SMS Backup + va ajuta sa realizati backup sms-urilor dvs. si sa le stocati in contul de gmail.

sms_backup

Pentru a realiza un backup complet al telefonului este recomandat sa utilizati aplicatia oferita de producator pentru sincronizarea datelor dintre calculatorul dvs. si dispozitivul mobil.

Spre exemplu, Samsung ofera utilizatoriilor aplicatia Kies. Sony ofera aplicatia PC Companion. In functie de dispozitivul dvs mobil este necesar sa instalati pe calculator aplicatia care va ajuta sa va salvati atat informatiile din memoria telefonului, cat si pe cele stocate in cardul SD. Copia de siguranta creata de acest software este utila atunci cand doriti sa o restaurati pe noul dispozitiv mobil.

In cazul in care nu aveti posibilitatea de a instala software-ul de backup pe calculator, puteti copia manual fisierele media de pe cardul SD. Conectati telefonul la calculator cu optiunea Media Device (MTP) activa.

mtp

Dupa ce ati realizat backup complet, puteti reseta telefonul la setarile din fabrica accesand meniul: Settings -> iar in functie de modelul telefonului cautati optiunea “Privacy” sau “Backup and reset” -> “Factory data reset“.

Bifati casuta Format SD card, apoi apasati “Reset device” pentru a sterge toate informatiile de pe dispozitivul mobil. Confirmati aceasta actiune cu “Erase everything“.

reset_android

Dupa ce procesul de resetare a fost finalizat cu succes este necesar sa instalati o aplicatie gen: Secure Wipe. Aceasta aplicatie este gratuita si va asigura ca nici un alt utilizator nu mai poate recupera datele dvs.

securewipe

Secure Wipe suprascrie atat spatiul eliberat in urma resetarii generale, cat si spatiul liber din memoria telefonului sau a cardului SD. Instalati aceasta aplicatie folosind un cont nou de gmail. Dupa ce ati finalizat acest pas, efectuati inca o data “Reset device” din meniul telefonului (detalii in pasul anterior).

 

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(52 din 123 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?