Aplicatiile se blocheaza cand se incearca listarea la imprimanta (print).

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Aplicatia se blocheaza de fiecare data cand se incearca listarea unui document din excel, word sau alta aplicatie.

Simptome

Se termina documentul de editat, la apasarea combinatiei <ctrl+p> , accesarea iconitei de imprimare(print) sau accesarea meniului de print prin intermediul barei de optiuni (file>print), aplicatia se blocheaza (freeze) si este necesara inchiderea ei din task manager.

Solutie

Dupa inchiderea aplicatiei blocate, este necesar sa oprim serviciul de Print Spooler din computer management (start> run> services.msc) sau click dreapta pe Computer> Manage>Services and Application>Services>Print Spooler. Click dreapta pe serviciul de Print Spooler si Stop.

1

2

Dupa oprirea serviciul de Print Spooler, se va verifica daca Aplicatiile care se blocau(freeze) pot accesa meniul de print fara sa se mai blocheze.

Daca nu se mai blocheaza atunci puteti continua aceasta solutie, daca situatia persista, cautati alta solutie.

In cazul in care oprirea serviciului de Print Spooler rezolva problema cu blocarea aplicatiei, este nevoie sa porniti serviciul din nou (start>run>services.msc) si start pe serviciul Print Spooler, Sau puteti da un restart la Calculator si acesta va porni automat.

Problema este generata de unul din driverele de imprimanta instalate pe calculator, stergerea imprimantelor instalate, (ex.: cele de sub …Printers (8),  )

3

Reinstalarea fresh a acestora si un restart la calculator, va rezolva aceasta problema.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(58 din 146 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?