Care sunt cele mai utile scanere antimalware si analizatoare URL pentru email

Configurare noua (How To)

Situatie

Te intrebi daca linkul din acel e-mail primit este unul legitim? Fie ca este trimis de un prieten sau de un strain, nu este intelept sa dai click pe linkuri fara sa stii unde te duc. Inainte de a face click pe orice link suspect, utilizati unul dintre aceste site-uri pentru a verifica daca nu duce la malware sau alte amenintari.

Avem doua tipuri de adrese URL:

– O adresa URL de lungime normala, care incepe cu www, urmata de numele site-ului web si care se termina cu o extensie de tipul .com sau un alt domeniu.
– O adresa URL scurtata, cum ar fi goo.gl/V4jVrx

Urmatoarele site-uri verifica daca linkurile va vor duce catre un site web compromis, iar verificatorul de linkuri va evidentia imediat acest lucru.

Solutie

Pasi de urmat

https://safeweb.norton.com/

Pentru a scana o adresa URL pentru malware, pur si simplu inserati adresa URL in campul de verificare si faceti click pe pictograma Cautare. Norton Safe Web va afisa apoi o evaluare si va oferi comunitatii recenzii despre site.

https://scanurl.net/

Un alt instrument de verificare a linkurilor de luat in considerare este ScanURL, un site web independent care ia in serios sesizarile dvs. de interogari de linkuri printr-o conexiune HTTPS sigura. ScanURL verifica Google Safe Browsing Diagnostic, PhishTank si Web of Trust si apoi ofera informatii despre inregistrarea Whois a site-ului interogat. Rezultatele returnate vor indica instantaneu daca este sigur sau nu.

https://www.virustotal.com/

VirusTotal este un site creat de compania de securitate Hispasec Sistemas si acum este detinut de Google. Oferind un instrument de scanare multifunctional bazat pe browser, VirusTotal analizeaza fisiere si adrese URL suspecte pentru a detecta tipuri de malware.

https://sitecheck.sucuri.net/

Detinuta de registratorul de domenii GoDaddy, Sucuri este o companie specializata in servicii de securitate pentru site-uri web. SiteCheck este un instrument gratuit oferit de Sucuri pentru a va ajuta sa verificati daca un link este sigur. SiteCheck va scana site-urile web pentru probleme de securitate, inclusiv programe malware, virusi si coduri rau intentionate.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 21 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?