Cloudflare lansează un nou server DNS axat pe confidențialitate, dar ar trebui să-l utilizați?

Configurare noua (How To)

Situatie

Nu cu mulți ani în urmă, geeks-urile ar folosi întotdeauna un server DNS personalizat pentru a accelera navigarea pe web. Acum, Cloudflare are și unul, dar ar trebui să-l folosiți?

Înainte de a continua, pentru cei neinițiați: DNS este ca o agendă telefonică pentru ca browserul dvs. web să caute adresa IP a site-urilor web la care încercați să vă conectați. Adesea, utilizarea unui server DNS terță parte, cum ar fi Google DNS sau OpenDNS, vă va accelera navigarea sau vă va oferi caracteristici suplimentare, cum ar fi controalele parentale.

În zilele noastre, majoritatea serverelor DNS sunt destul de rapide, astfel încât utilizarea unei terțe părți din motive de viteză nu este la fel de importantă – dar există o problemă mai mare: confidențialitatea. Chiar dacă vizitați site-uri web utilizând HTTPS criptat, căutarea DNS oferă faptul că vizitați un anumit site, așa cum menționează în anunțul Cloudflare:

  • Ceea ce mulți utilizatori de Internet nu își dau seama este că, chiar dacă vizitați un site web criptat – are micul blocaj verde din browserul dvs. – acest lucru nu împiedică rezolvarea DNS să cunoască identitatea tuturor site-urilor pe care le vizitați. Aceasta înseamnă, în mod implicit, ISP-ul dvs., fiecare rețea wifi la care v-ați conectat și furnizorul dvs. de rețea mobilă au o listă cu fiecare site pe care l-ați vizitat în timp ce le utilizați.

Soluția Cloudflare este un rezolvator DNS complet gratuit, rapid și rapid, pentru computer, smartphone sau router. Și promit să nu vândă datele dvs. sau chiar să păstreze jurnalele de depanare mai mult de 24 de ore.

În mod normal, atunci când ceva este gratuit, compania va încerca să vândă datele dvs. sau să utilizeze reclame sau, în cele din urmă, vor ieși din afaceri. Deci, care este jocul Cloudflare aici? Pe scurt, Cloudflare oferă un serviciu DNS (excelent) pentru companii și acest serviciu este mai atractiv de vândut acelor companii, dacă mulți consumatori le folosesc deja pentru căutări. Practic, așa cum au fost distribuite gratuit paginile galbene consumatorilor, deoarece companiile au trebuit să plătească pentru a obține o listă mai bună. Înainte ca internetul să omoare Pagini Galbene, cel puțin.

Acum, ar trebui să utilizați noul server DNS Cloudflare? Am spune că merită cu siguranță testat. Sunt una dintre cele mai mari companii de pe internet și au un stimulent pentru a menține acest lucru gratuit. În plus, DNS-ul lor de afaceri este una dintre cele mai rapide, dacă nu chiar cea mai rapidă soluție, iar din reper se pare că noua lor ofertă pentru consumatori este foarte rapidă.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 18 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?