Configureaza tipul de backup potrivit. Afla care este diferenta dintre un backup incremental, unul intreg(full) si diferential ?

Configurare noua (How To)

Situatie

Procesul de backup se refera la realizarea de copii ale datelor.

Backup-ul este folosit in restabilirea starii in urma unei catastrofe sau  restaurarea unui numar mic de fisiere dupa ce au fost sterse accidental sau stricate. Pierderea de date este de asemenea foarte frecventa.

 

Solutie

Exista 3 tipuri de backup:

– complet (Full),

– incremental,

– diferential.

Backup-ul complet (full) va face copie de siguranta la absolut toate fisierele.

Backupul incremental –  implica numai acele fisiere care s-au schimbat de la ultimul backup. Deoarece modificarile sunt de obicei minore, backupul incremental are o marime mult mai mica si mai rapida de transferat decat o copie de siguranta completa. De exemplu, dupa o copie de siguranta completa, vineri, o copie de rezerva luni, va contine doar acele fisiere care sau schimbat incepand cu vineri. O copie de siguranta marti va contine doar acele fisiere care au suferit modificari incepand cu luni. O restaurare completa a datelor va fi mai lenta, deoarece toate transferurile incrementale trebuie sa fie restaurate. In cazul in care oricare dintre copiile incrementale create nu sunt complete, inclusiv primul backup complet, restaurarea va fi incompleta.

Backupul diferential – este o copie de siguranta cumulativa a tuturor modificarilor efectuate de la ultimul backup complet sau normal, de exemplu, diferentele de la ultima copie de rezerva integrala. Avantajul este timpul de recuperare a datelor dorite mai rapida, care necesita doar o copie de siguranta completa si backup diferential din data dorita pentru a restaurare.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(107 din 247 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?