CPANEL: Cum sa adaugi al 2-lea domeniu la un host existent (FOTO)

Configurare noua (How To)

Situatie

 

Solutie

Mai intai trebuie sa te asiguri daca gazduirea site-ului tau permite adaugarea mai multor domenii. Poti verifica direct din CPanel (www.siteultau.ro/cpanel) sau printr-un mail adresat celor care iti gazduiesc site-ul (fig. 1).

addon-domains-1

Figura 1

Te loghezi in CPanel pe site-ul tau (wwww.siteultau.ro/cpanel), se merge la sectiunea Domains si apoi selectam addon domains (fig.2 )

addon-domains-2

Figura 2

Se completeaza campurile cu Numele Noului Domeniu (siteultau.ro)

Subdomeniu (siteultau)

Document Root (siteultau.ro)

Si se apasa Add Domain si apoi ne va aparea mesajul din figura 3. Acest mesaj este confirmarea ca domeniul a fost adaugat in site-ul tau.
Figura 3

Figura 3

Nota: Pentru ca domeniul sa fie configurat corect pe noul host si sa-l poti folosi, trebuie sa te asiguri ca are si aceleasi nameservere ca si hostingul.

In cazul in care ai cumparat numele domeniului de la aceasi firma de gazduire, nu mai este nevoie de acest pas. In caz contrar, trebuie sa te loghezi pe site-ul autoritatii nationale de administrare a domeniilor, daca este vorba de un domeniu .ro, acesta este www.rotld.ro .

Se acceseaza administrare domenii online, se logheaza cu credentialele oferite de firma de la care ai cumparat domeniu.ro, se merge la nameservere si se pun noile nameservere.

Pentru mai multe detalii despre cum se modifica nameserverele de la rotld, comentati la acest tutorial si va voi raspunde in timp util si cu cea mai mare placere:).

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 5 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?