Crearea unui cont de utilizator local sau de administrator în Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Puteți crea un cont de utilizator local (un cont offline) pentru orice persoană care va utiliza frecvent PC-ul. Totuși, cea mai bună opțiune în majoritatea cazurilor este ca toți cei care vă utilizează PC-ul să aibă un cont Microsoft. Cu un cont Microsoft, vă puteți accesa aplicațiile, fișierele și serviciile Microsoft pe toate dispozitivele.Dacă este necesar, contul de utilizator local poate avea permisiuni de administrator; cu toate acestea, este mai bine să creați pur și simplu un cont de utilizator local ori de câte ori este posibil.

Precauție: Un utilizator cu un cont de administrator poate accesa orice din sistem, iar orice malware pe care îl întâlnește poate utiliza permisiunile de administrator pentru a infecta sau a deteriora fișierele din sistem. Acordați acest nivel de acces numai atunci când este absolut necesar și persoanelor în care aveți încredere.

Pe măsură ce creați un cont, rețineți că alegerea unei parole și păstrarea ei în siguranță sunt pași esențiali. Pentru că nu vă cunoaștem parola, dacă o uitați sau o pierdeți, nu o putem recupera pentru dvs.

Creați un cont de utilizator local

  1. Selectați Start > Setări > Conturi , apoi selectați Familie & alți utilizatori. (În unele versiuni de Windows, veți vedea Alți utilizatori).
  2. Lângă Adăugați alt utilizator, selectați Adăugare cont.
  3. Selectați Nu am informațiile de conectare ale acestei persoane și pe pagina următoare, selectați Adăugați un utilizator fără cont Microsoft.
  4. Introduceți un nume de utilizator, o parolă sau indiciul pentru parolă sau alegeți întrebări de securitate, apoi selectați Următorul.

Deschideți Setări și creați un alt cont

Schimbați un cont de utilizator local în cont de administrator

  1. Selectați Start > Setări > Conturi .
  2. Sub Familie & alți utilizatori, selectați numele proprietarului contului (ar trebui să vedeți “Cont local” sub nume), apoi selectați Modificați tipul de cont.

Notă: Dacă alegeți un cont care afișează o adresă de e-mail sau nu spune “Cont local”, acordați permisiuni de administrator unui cont Microsoft, nu unui cont local.

  1. Sub Tip de cont, selectați Administrator, apoi selectați OK.
  2. Conectați-vă cu noul cont de administrator.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?