Creaeza-ti un disc de recovery pentru situatiile in care poti avea probleme cu Windowsul

Configurare noua (How To)

Situatie

In versiunile de windows mai noi, in cazul in care un windows instalat functioneaza deficitar, re-instalarea nu mai este necesara. Pentru remedierea sa putem folosi un recovery drive. Acesta poate fi fie un dvd, usb stick sau o partitie pe pc. Iata cum creem un astfel de recovery drive:

Backup

Mare atentie! Discul (nu doar partitia) pe care se va crea acest recovery va fi formatat si toate datele se vor pierde.

Faceti un backup al datelor!

Solutie

Pasi de urmat

In start menu, in campul de search, vom scrie “recovery disk” iar windowsul va gasi automat aplicatia pentru creearea disk-ului:

1. search

In cazul in care avem deja o partitie creeata, putem sa copiem continutul ei pe noul recovery drive. Daca nu avem nici un recovery partition, ca in cazul de fata, casuta nu va fii bifabila. Apaasam next.

 

2. tick

 

 

Urmatorul ecran ne va afisa toate drive-urile disponibile (partitie pe hard disk, usb stick, dvd, etc…). De aici vom selecta partitia cea mai convenabila (in cazul de fata singura) si apasam next.

3.select drv

ATENTIE! Procedura crearii recovery drive-ului necesita formatarea drive-ului selectat. Daca avem informatii importante pe drive, apasam cancel, le vom face back-up, dupa care reluam procesul. Daca nu, apasam “create”.

4. warning

Vom astepta cateva minute pana ce drive-ul este configurat si datele necesare sunt copiate.

5. waiting

Drive-ul este gata

6. ready

Pentru a repara o instalare de windows cu un recovery drive, din meniul aparut in urma boot-ului defectuos, selectam Advanced Options iar aici selectam System restore. Windows-ul va gasii automat recovery drive-ul si va demara procesul de system restore.

7. boot from it

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Dupa ce diskul a fost repartitionat, va ramane pe langa partitia de recovery, spatiu nealocat. Creati o noua partitie din spatiul liber ramas.

Voteaza

(5 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?