Criptarea datelor folosind programul TrueCrypt

Configurare noua (How To)

Situatie

TrueCrypt este cea mai eficienta solutie de a cripta datele. Acest program oferata numeroare optiuni de configurare. Aplicatia TrueCrypt cripteaza fisierele in timp real.Cu ajutorul acestui program se poate vedea spatiul disponibil de pe hard disk-ul virtual criptat, putem crea, copia, muta sau sterge fisiere fara a folosi alt program. Tot cu ajutorul aplicatiei TrueCrypt putem adauga un fisier creat pe alta statie, cu conditia sa cunoastem cheia de criptare(parola) pentru a putea decripta fisierele.

Solutie

Pasi de urmat

Instalarea aplicatiei TrueCrypt.

Aplicatia TrueCrypt ruleaza pe toate sistemele de operare Windows, Mac OS, cat si pe distributiile de linux.

In primul rand, bifam optiunea “Create an encrypted file container” pentru a crea si  cripta fisierele pe care le dorim.

In cel de al doilea pas, fiind si cel mai important trebuie sa definim locatia volumului criptat.

In continuare trebuie sa alegeti varianta de criptare folosind unul din algoritmii afisati. Am ales sa folosesc  algoritmul AES( Advanced Encryption Standard). Dupa ce am ales algoritmul de criptare, in urmatorul pas alegeti dimensiunea parolei, apoi faceti click pe format.

Dupa finalizarea procedurii de a crea volumul criptat se va obtine un fisier cu extensia *.TC. Pentru a putea copia in el documente, trebuie sa-l montati in interiorul aplicatiei. Din interfata programului alegem o litera, apoi la Select File alegem fisierul criptat anterior si apasam pe mount. Dupa introducerea parolei, volumul de date va putea fi accesibil in My Computer in unitatea virtuala corespunzatoare literei alese.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?