Criptati fisierele utilizand Command Prompt

Configurare noua (How To)

Situatie

Cum criptam fisierele utilizand Command Prompt?

Solutie

Unul dintre cele mai utile lucruri pe care le puteti face folosind Command Prompt-ul este criptarea datelor dumneavoastra sensibile. Criptarea este o modalitate de a-i impiedica pe altii sa acceseze datele dumneavoastra si este o parte importanta a asigurarii ( intr-o oarecare masura, cel putin ) a faptului ca fisierele dumneavoastra sunt numai ale dvs. Cu acest truc simplu de comanda , puteti cripta cu usurinta fisierele de pe PC-ul Windows.

Pur si simplu lansati Command Prompt ( apasand simultan tastele Windows + R , iar la Run tastam “CMD” ) si schimbati directorul de lucru in directorul unde sunt fisierele. Acest lucru se poate face folosind comanda “cd”

Dupa ce ati terminat , tastati “Cipher /E” si apasati Enter. Aceasta va cripta toate fisierele din interiorul directorului.

Nota:

Daca incercati sa deschideti aceste fisiere criptate ,acestea se vor deschide in mod normal pentru dvs., oricare alt utilizator nu va putea sa vizualizeze fisierele, decat daca se conecteaza utilizand contul dvs. Deci, asigurati-va ca ati setat o parola.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?