Cum faci import la email-ul configurat POP3 in IMAP in Outlook 2013

Configurare noua (How To)

Situatie

Este necesara mutarea email-urilor pe protocolul IMAP pentru a permite sincronizarea unui cont de email pe mai multe device-uri (calculatoare).

de stiut:

Email-ul configurat pe protocolul POP3 descarca email-urile de pe server, local in calculator iar folder-ul sent items si subfolderele INBOX nu sunt sincronizate deloc cu serverul.

Email-ul se sincronizeaza intodeauana cu server-ul iar orice device nou (pe care se configureaza contul de email, are acces la INBOX, subfolderele din Inbox si Sent Items).

Solutie

Pentru a configura corect adresa de email, trebuie sa va asigurati ca serverul de email permite protocolul IMAP, daca da, atunci trebuie sa intrati in setarile clientului, sa va asigurati ca :

a. nu sunt email-uri ramase pe server (toate sunt salvate local), File> Account Settings>Account Settings> dublu click pe adresa de email> TREBUIE NEAPARAT sa fie deselectata optiunea Leave a copy of messages on the server, OK, OK, Send and Receive.

1 pop3 in imap

 

b. sa verificati locatia unde este salvata baza de email-uri

File> Account Settings>Account Settings> dublu click pe adresa de email>Click pe Data Files si se copiaza locatia PST-ului Implicit.(o notati pe o hartie sau intr-un document)

2 pop3 in imap

c. sa eliminati contul de email configurat pe POP3

Click pe E-mail, se selecteaza contul care doriti sa il scoate-ti si selectati optiunea Remove.

3 pop3 in imap

 

 

Dupa ce ati efectuat operatiunile de mai sus este necesar sa:

a. configurati contul de email pe protocolul IMAP

4 pop3 in imap

b. sa faceti IMPORT din baza de email-uri locala cu server-ul IMAP.

5 pop3 in imap

Dupa care se selecteaza “Import from another program or file” <Next> “Outlook Data File (.pst) <Next> se alege Browse si fisierul al carei cale ati notat-o mai devreme<Next> iar din ultima fereastra se selecteaza ce anume trebuie Importat (mai exact, tot prin selectarea mail-box-ului care include toate folderele).

 

Atentie: Operatiunea poate sa dureze cateva ore in functie de dimnesiunea bazei locale, asigurati-va ca aveti laptop-ul alimentat la curent.

Spor,

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 54 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?