Cum instalam Adobe Flash Player in Red Hat Linux?

Configurare noua (How To)

Situatie

Adobe Flash Player este un instrument “open source” construit pentru browserele web (Firefox, Chrome, Opera, Safari, IE, etc.) si folosit pentru a permite rularea fisierelor audio si video pe un computer.

Flash Player a fost creat de catre cei de la Macromedia pentru a ajuta rularea fisierelor de tip SWF (Shockwave Flash movies), vectori, grafica 3D si pentru rularea diferitelor scripturi folosite la rularea fisierelor audio si video.

La nivel mondial, el este folosit de peste 90% dintre utilizatorii de echipamente IT&C.

In acest tutorial, va voi arata cum puteti instala Adobe Flash Player pe un alt sistem de operare, decat cel cu care ne-am obisnuit cu totii, si anume, Microsoft Windows.

Instalarea o vom face pe platforma Linux Red Hat v.6.7, unde totul este altfel si instalarea acestui instrument se face doar din linie de comanda.

Solutie

Pasi de urmat

Instalarea Adobe Repository

Inainte de a incepe instalarea produsului Adobe Flash Player, trebuie sa va asigurati ca ati instalat libraria Adobe pentru platforma de sistem Linux.

Mai jos, am pregatit sintaxele atat pentru utilizatorii de 32bit (x86), cat si pentru cei care doresc instalarea in 64bit (x64).

Deschideti o consola xTerm si scrieti urmatoarea sintaxa, dupa caz:

32bit

# rpm -ivh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-i386-1.0-1.noarch.rpm
# rpm --import /etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-adobe-linux

64bit
# rpm -ivh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-x86_64-1.0-1.noarch.rpm
# rpm --import /etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-adobe-linux
 

Actualizati cabinetul (libraria) Adobe Repository

Pentru a fi siguri ca libraria Adobe este actualizata la zi, este necesar sa rulam urmatoarea sintaxa (valabila pentru x86/x64). Daca sintaxa nu este rulata, nu va fi instalata ultima versiune de Flash Player.

# yum update

Instalarea Adobe Flash Player (11.3) in Linux Red Hat

Rulati in xTerm, urmatoarele doua sintaxe. Din pacate, cei de la Adobe au oprit actualizarea acestui produs la versiunea 11.3 pentru platforma Linux RH/CentOS. Dupa instalare, puteti deschide browserul si puteti verifica rularea plugin-ului Flash.

# yum install flash-plugin nspluginwrapper alsa-plugins-pulseaudio libcurl
# yum install flash-plugin nspluginwrapper curl


Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 54 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?