Cum limitam accesul categoriilor vulnerabile pentru efectuarea tranzactiilor on-line?

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Mai jos iti voi prezenta cateva situatii in care sa limitezi accesul vulnerabilitatilor pentru efectuarea tranzactiilor on-line prin folosirea unui Smart Token.

Ce mai trebuie sa stii despre internet banking?

  • Logarea si autorizarea se face prin parolele unice generate de SmartToken prin cod, la fiecare logare.
  • La prima logare trebuie sa introduci codul PIN, iar la autorizare platilor codul unic generat de SmartToken.
  • Transmiterea informatiilor intre Banca si utilizatorii online se face criptat, utilizand protocolul securizat “SSL 128 biti”.
  • Serviciul de internet banking va fi blocat daca vei introduce consecutiv 10 parole incorecte sau la blocarea codului PIN.
  • Serviciul de internet banking, incorporeaza cele mai moderne si mai sigure tehnologii anti-frauda. Procesele de autentificare si autorizare sunt securizate prin utilizarea aplicatiei care genereaza coduri de securitate pentru validarea autentificarii in aplicatie sau autorizarea tranzactiilor.
  • Cu totii am auzit de fraudele online; nu trebuie sa folosesti cardul la bancomatele “fantoma”, la fel se procedeaza si pe internet: ca sa eviti aceste fraude trebuie sa iei cateva masuri elementare de securitate.

Solutie

Pasi de urmat

La conectarea in internet banking urmeaza cativa pasi simpli pentru a evita surprizele

a. Foloseste adresa oficiala a bancii de fiecare data cand accesezi serviciul de internet banking.
b. Verifica intotdeauna certificatul digital de pe serverul la care te conectezi. In plus, verifica intotdeauna ca esti pe o conexiune sigura, https, si nu http.
c. Nu-ti salva informatii legate de securitatea serviciului in memoria calculatorului.
d. Nu oferi nimanui informatii despre securitate conturilor tale. Niciodata nu vei fi contact de operatorii bancii pentru ati cere informatii despre conturi. In cazul in care ti se cer aceste informatii, poti fi victima unei fraude.
e. Schimba IMEDIAT credentialele de accesare si codul de utilizator daca banuiesti ca le cunoaste si o alta persoana.
f. Nu folosi cuvinte uzuale pentru crearea unei parolei (exemplu numele tau sau 1234).
g. Nu-ti salva datele personale in calculatoarele din locuri publice.

Foloseste un firewall

Orice calculator ar trebui sa aiba instalat un firewall. Acest Firewall este un program care blocheaza traficul nedorit, interzice accesul virusilor si nu permite accesul programelor neautorizare de pe internat.
Firewall-ul este un program care blocheaza traficul nedorit intre calculatorul tau si Internet.

  • Foloseste un antivirus

De fiecare data cand te conectezi la Internet, te expui pericolului virusilor. Ei te ataca prin intermediul site-urilor, atasamentelor de la e-mail sau pur si simplu se raspandesc de la un calculator la altul. Unii virusi pot cauza disfunctionalitati ale calculatorului, pot raspandi virusii si la alte calculatoare sau pot permite accesul hackerilor la fisierele si informatiile personale de pe computerul tau.


Nu folosi mai multi antivirusi odata; securitatea nu este dublata si in plus programele se pot incurca unul pe altul.Da ca ai deja un program antivirus verifica sa fie actualizat.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 7 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?