Cum poti repara un HDD când are bad-uri cu HDD Regenerator 

Configurare noua (How To)

Situatie

Cum putem repara un hard disk atunci cand acesta are bad-uri?

Solutie

Bad-urile unui Hard Disk pot fi de 2 feluri:

  • Bad-uri fizice
  • bad-uri logice

Badurile fizice pot surveni in urma lovirii unui hard disk aflat in functiune sau nu. Datorita distantei foarte mici dintre bratul de citire si platanele acestuia, la o lovire mai puternica acesta atinge platanul si poate provoca zgarieturi pe suprafata platanului. Sa nu loviti niciodata unitatea centrala sau hard disk-urile aflate in stare de functionare. Daca acestea sunt lovite in timpul functionarii riscul de a zgaria platanul si a crea un bad fizic este mult mai ridicat.

Badurile logice sunt intalnite la nivel de chip sau mai bine zis, la nivelul controlerului ce controleaza miscarile bratului (actuator-ului) de citire.
Acum ca am lamurit ce inseamna un bad fizic si ce inseamna un bad logic mai trebuie mentionat faptul ca niciun soft nu va putea repara un bad fizic. Asa ca aveti mare grija cum transportati si cum manipulati hardisk-urile, nu le trantiti, nu scapati obiecte pe acestea, nu le zdruncinati.Daca bad-urile sunt fizice, repararea acestora nu merita efortul, este foarte costisitoare (atat financiar, cat si din punct de vedere a materialelor ce sunt necesare pentru repararea acestuia) si se realizeaza intr-un mediu special.

Daca va intrebati ce se intampla sau cum va afecteaza pe voi un hard disk in cazul in care acesta are bad-uri, aflati ca in momentul in care acul de citire ajunge la segmentul unde se afla zgarietura (bad fizic) datele nu vor mai fi citite cum trebuie, sistemul de operare va da erori. Daca bad-ul este de nivel logic, actuatorul (bratul de citire) va scrie informatia pe disk eronat, fisierele vor fi corupte si  veti primi erori de sistem.

Un mic pont:  renumitul Hiren`s BootCD este un CD bootabil ce inglobeaza o sumedenie de softuri pentru indeplinirea diferitelor sarcini: de la scanarea de virusi pana la testarea memoriei ram, recuperarea datelor, partitiilor, MBR-ului (Master Boot Record), crearea de backup, partitionarea, restaurarea backupului, clonarea partitiilor, modificarea sau crack-uirea BIOS-ului pentru a elimina parola si multe altele. Desi aceasta suita are o sumedenie de softuri, imaginea ISO cu Hiren`s BootCD nu are decat 171MB. HDD Regenerator ne va scana si repara bad-urile logice ale unui hard disk.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 7 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?