Cum poti sincroniza documente intre un PC si un telefon mobil

Configurare noua (How To)

Situatie

Detinem un fisier Excel recent lucrat de noi ori de angajatii nostri si dorim tabelul sa il avem  pe smartphone?

Simplu!

Din sutele de metode in care putem proceda de la basic-ul cablu de date si soft-ul de suita in care putem importa documente, fisiere, tabele plus o aplicatie oferita de la office ori alta aplicatie care sa stie sa afiseze un format excel si instalata pe smartphone-ul nostru pana la oportunitate care ne este oferita de catre un serviciu de tip cloud ( OneDrive, Google Drive, Office 365, DropBox etc) si ne poate permite transfer, vizualizare, modificare.

Azi am sa va explic doar o singura metoda  cat mai simpla de a avea fisierele dorite pe telefonul nostru fie el personal ori de servici.

 

 

Solutie

Primul Pas al solutiei ar fi sa accesam site-ul www.dropbox.com.

Aici ne vom inregistra cu nume prenume o adresa de e-mail si o parola, bifam casuta ca suntem deacord cu termenii si conditiile a DropBox-ului si click pe “Sign Up” .

DropBox

 

Odata inregistrat pe site vom downloada aplicatia pe P.C. ( direct de pe pagina oficiala) ulterior in aplicatia instalata ne vom autentifica si vom putea face pur si simplu upload  tabel-ul excel dorit dar si nu numai, pot fi: poze, aplicatii, foldere etc .

Oarecum suntem limitati ca  spatiu de stocare pentru un cont de free daca dorim un spatiu mai mare  se va plati un abonament lunar dar aici e o alta poveste.

DropBoxin

Pasul doi ar fi sa instalam aplicatia pe smartphone-ul nostru daca avem un telefon cu sistem de operare android din google play.

IMG_0325    IMG_0326

 

iar la iPhone IOS,

iPhone DropBox

 

odata instalat pe telefon ne logam cu user-ul si parola adica adresa de e-mail si parola de la primul pas creat si ne vom loga.

Pe telefon vom putea vizualiza toate modificarile in timp real care le facem de pe PC( laptop, Desktop, tableta) pe telefon.

Iar de pe smartphone le deschidem pur si simplu si putem vizualiza, salva ori modifica tabel-ul excel.

 

Cum va spuneam, Simplu!

 

Va multumesc si sper ca informatia a fost de folos.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(46 din 98 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?