Cum poti sterge fisiere care sunt inca folosite in windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Exista cazuri cand stergerea unui fisier din calculator nu este posibila. Windows Explorer sau alte programe de sistem pot izola fisierul dvs pentru scanare, redare continut, indexare, etc. Mai jos am descris cateva metode care va vor ajuta sa stergeti cu succes fisierul indisponibil din calculatorul dvs.

file_in_use

Solutie

Pasi de urmat

In primul rand trebuie sa inchideti programul care ar putea tine ocupat fisierul ales pentru stergere. Deschideti Task Manager (CTRL + ALT + DEL) pentru a verifica ce procese ruleaza in background. Dupa ce ati identificat corect procesul (din tabul: Processes), click dreapta pe acesta si selectati optiunea: End Process Tree.

task_manager

Daca prima metoda nu va ajuta, atunci reporniti sistemul de operare: Start -> Restart.

restart

Daca repornirea sistemului nu rezolva problema, atunci incercati sa deblocati fisierul folosind utilitare precum Unlocker. Acest soft ofera optiuni de deblocare, stergere, redenumire, copiere sau mutare a fisierelor. De asemenea ofera optiunea de inchidere fortata a proceselor. Il puteti descarca gratuit de aici.

unlocker

Exista putine cazuri cand este nevoie sa bootati in safe mode pentru stergerea unui fisier indisponibil din cauza unui program. Incercati aceasta metoda daca nici una dintre metodele prezentate anterior nu functioneaza. Pentru a boota in safe mode, reporniti sistemul, asteptati 1-2 secunde pentru secventa de bootare, apoi apasati intermitent tasta F8 de la tastatura pana cand apare meniul Windows Advanced Options:

safe_mode

Selectati: Safe Mode si logati-va ca Administrator.

Tip solutie

Workaround
Etichetare:

Voteaza

(43 din 79 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?