Cum putem realiza bootare in Recovery Mode sau Download Mode pentru modelele Samsung Galaxy Note 8, S8, S8+, S9 sau S9+

Configurare noua (How To)

Situatie

Device-urile Samsung au doua meniuri de pre-bootare despre care fiecare utilizator ar trebui sa stie: Recovery Mode si Download Mode. Ecranul de recovery permite userilor sa curete cache-ul sau sa realizeze factory reset (revenire la setarile din fabrica), ceea ce poate ajuta in anumite situatii si totodata preveni un eventual soft brick al dispozitivului. Modul de download, pe cealalta parte, permite flash-uirea fisierelor de firmware utilizand utilitare precum ODIN sau Smart Switch, care uneori se pot dovedi a fi salvatoare. Noile generatii de Galaxy, incepand cu S8 si pana in prezent, sunt primele flagship-uri ce nu au un buton home, care in trecut reprezenta o parte esentiala in accesarea fie a meniului de recovery, fie a celui de download. Din fericire, nu este atat de complicat sa punem device-urile in  aceste moduri, iar lucrul acesta nu dureaza mai mult de un minut pentru a ne obisnui cu noile combinatii de butoane.

Solutie

Bootarea in ecranul Recovery Mode

Pentru a boota telefonul in modul recovery, incepem prin a inchide complet device-ul. Odata ce este stins, apasati si mentineti apasate butoanele aferente Bixbi si tasta de volum sus, apoi apasati butonul de pornire. Eliberati butonul de pornire odata ce ecranul se aprinde, iar in tot acest timp continuati sa mentineti apasate tastele Bixbi si volum sus. De indata ce apare ecranul albastru cu logo-ul Android deconectati si celelalte doua butoane.

 

Ecranul de recovery va fi afisat de indata ce telefonul nu reuseste sa detecteze vreun update sau o comanda in pending. De aici inainte, puteti face operatiuni precum stergerea memoriei cache a telefonului ori realizarea unui factory reset.

 

Bootarea in ecranul Download Mode

Pentru bootarea telefonului in download mode, de asemenea, va fi nevoie sa incepem prin a il inchide complet. Insa, de aceasta data, apasati si mentineti apasate tastele Bixbi si respectiv tasta volum jos, dupa care apasati si butonul de pornire. Device-ul va boota in ecranul download mode aproape instant, astfel incat puteti elibera toate cele trei butoane, imediat ce acest lucru se intampla. Apasati mai apoi tasta volum sus pentru a continua si veti avea posibilitatea de a realiza flash-uirea a orice doriti pe telefonul dumneavoastra Samsung Galaxy utilizand Odin sau Smart Switch.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(30 din 75 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?