Cum putem redenumi simultan mai multe fisiere sau poze in Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru redenumire fisier (Rename File) se face selectand fisierul, click-drepta pe el, si optiunea “Rename” din Context Menu (meniul care se dechide la click-dreapta). Introducem noul nume al fisierului si asta e tot. O alta varianta, de asemenea valabila este sa facem click de doua ori, la interval de o secunda, pe numele fisierului pentru a edita numele.
Pana aici nu este nimic spectaculos, insa lucrurile se schimba atunci cand avem nevoie sa redenumim sute de poze, documente sau alte fisiere dintr-un folder. Sa le selectam pe rand si sa le redenumi, ne-ar ocupa ceva timp. Nu este o solutie. Solutia este sa le redenumim pe toate, simultan si vom face urmand pasii.

Solutie

Pasi de urmat

Dorim sa redenumim simultan toate pozele cu dintr-un folder de la un eveniment cu numele evenimentului sau cu oricare alt nume.

Deschidem folderul cu pozele care dorim sa le redenumim.

Select

 

Selectam toate pozele prin comanda: Ctrl + A (Select All),apoi apasam tasta F2. Dupa apasarea tastei F2, ne apare activ campul de editare nume al unei poze.

noul_nume

Introducem noul nume, apoi apasam Enter. Noul nume se va aplica la toate pozele sau documentele selectate din folderul respectiv.

nou_nume_select

Fiind imposibil ca doua sau mai multe fisiere dintr-un folder sa aibe acelasi nume, se va adauga automat un sufix cu numar de ordine.
Aceasta este cea mai simpla metoda de a redenumi simultan mai multe poze, documente sau alte fisiere dintr-un folder.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(28 din 65 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?