Cum puteti personaliza marginea și umbrele ferestrelor pe Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Pe Windows 10, fiecare fereastră are o margine de fereastră colorată și o umbră. Puteți schimba culoarea frontierelor ferestrelor și chiar dezactivați umbra, dacă doriți.

Solutie

Pasi de urmat

Cum sa alegi o culoare de margine:

Pentru a alege o culoare frontală a ferestrei personalizate, accesați Setări> Personalizare> Culori. Sub secțiunea “Alegeți culoarea”, dezactivați opțiunea “Alegeți automat culoarea accentului din fundal” și alegeți culoarea preferată.

Windows oferă o serie de culori sugerate aici, dar puteți face click pe opțiunea “Culoare personalizată” din partea de jos a listei pentru a alege culoarea dorită.

Actualizarea Windows-ului Redstone 5, care va fi lansată pe Windows-ul stabil, în toamnă anul acesta, utilizează în mod implicit un chenar de fereastră gri. Pentru a aplica culoarea accentului pe marginea ferestrei, defilați în jos la secțiunea “Afișați culoarea accentului pe următoarele suprafețe” și apoi activați opțiunea “Bară titluri și margini ferestre”.

Veți vedea filete colorate în barele de titlu, în loc de bare de titlu complet colorate, datorită funcției Seturi.

Cum să dezactivați (sau să activați) umbrele:

Windows 10 permite umbrele picăturilor pentru fiecare fereastră în mod implicit. Cu toate acestea, puteți dezactiva aceste umbre dacă preferați. Windows 8 nu a folosit umbre și a avut un aspect curat, plat, cu chenar de ferestre colorate, de exemplu.

Această setare este disponibilă în fereastra veche Advanced System Settings. Pentru a o deschide, apăsați Start, tastați “Setări avansate de sistem” în caseta de căutare, apoi apăsați Enter. De asemenea, puteți accesa Panoul de control> Sistem și securitate> Sistem> Setări avansate de sistem pentru a-l lansa.

În fila Avansat din fereastra Proprietăți sistem, faceți click pe butonul “Setări” din secțiunea Performanță.

În lista Efecte vizuale, selectați opțiunea “Personalizat”, dezactivați opțiunea “Umbre umbrite sub ferestre”, apoi faceți click pe butonul “OK”.

Umbrele ferestrelor vor dispărea instantaneu. Vă puteți întoarce aici dacă vreți vreodată să le reactivați.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(31 din 68 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?