Schimbarea caii de stocarea a fisierelor Media pentru iTunes.

Configurare noua (How To)

Situatie

Implicit informatiile media din iTunes sunt stocate pe partitia C, insa de cele mai multe ori partitia C nu are suficient spatiu de stocare pentru toate fisierele existente pe iPad sau iPhone. iTunes ofera posibilitatea de a schimba calea de stocare fara a pierde organizarea fisierelor in Windows

Solutie

1. Pentru a pastra organizarea fisierelor va trebui sa verificam daca este activa optiunea ” Keep iTunes Media folder organized ” in preferintele iTunes.

2   Deschideti iTunes -> Edit -> Preferences -> click pe meniul Advanced. Aici bifati casuta “Keep iTunes Media folder organized”, in cazul in care nu este deja bifata, apoi click OK.

111

3.   Creati directorul nou din Windows, apoi reveniti in iTunes, meniul Preferences -> Advanced -> click pe butonul Change pentru a schimba calea. Selectati directorul nou, apoi click pe Change.

123

4. Pentru versiunile anterioare de iTunes (9 sau 10 ) este necesar sa accesati meniul File -> Library -> Organize Library. Va aparea un mesaj pop up in care trebuie sa bifati optiunea “Consolidate files”, apoi click OK.

 

 

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Solutia prezentata se aplica pentru iTunes pentru Windows versiunile 9, 10, 11. Atentie la pasul 2.

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

In cazul in care nu accepta noul director media verificati permisiunile NTFS. Pentru directorul nou creat sunt necesare urmatoarele permisiuni:

– read / read & execute / write;

– list folder contents / modify

Voteaza

(42 din 77 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?