Cum reducem numarul de utilizatori cu privilegii si acces la informatii sensibile din organizatie?

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru a reduce numărul de utilizatori cu privilegii si acces la informații sensibile din organizatie este necesar să:

  1. Începeți prin a identifica toate informațiile și datele sensibile pe care doriți să le protejați. Acestea ar putea include date financiare, informații despre clienți, informații privind afacerile proprietare și altele.
  2. Odată ce ați identificat informațiile sensibile, determinați care dintre angajații dvs. au nevoie de acces la acestea. Luați în considerare responsabilitățile lor de muncă și dacă au nevoie într-adevăr de acces la informațiile sensibile pentru a-și îndeplini îndatoririle.
  3. Implementați controalele de acces ale utilizatorilor pentru a limita numărul de utilizatori care au acces la informații sensibile. Acest lucru poate include configurarea conturilor de utilizator și permisiunilor, precum și configurarea controalelor de acces pentru anumite date sau resurse.
  4. Este important să actualizați în mod regulat accesul utilizatorilor la informații sensibile. Acest lucru poate include anularea accesului pentru angajații care nu mai au nevoie de el sau acordarea accesului pentru angajații noi care au nevoie de el.
  5. Formarea angajaților în privința celor mai bune practici de securitate, inclusiv modul de gestionare a informațiilor sensibile, poate ajuta la reducerea riscului de scurgeri de date accidentale sau intenționate.
  6. Folosiți metode de comunicare și stocare securizate, cum ar fi email-urile criptate și stocarea în cloud securizată, pentru a proteja informațiile sensibile de accesul neautorizat al utilizatorilor.
  7. Monitorizați în mod regulat accesul la informații sensibile pentru a vă asigura că accesul este doar pentru utilizatorii autorizați. Acest lucru poate include configurarea proceselor de auditare și înregistrare pentru a urmări accesul la datele sensibile.
  8. O politică de privilegii minime implică acordarea utilizatorilor de nivelul minim de acces de care au nevoie pentru a-și îndeplini îndatoririle de muncă. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de scurgeri de date cauzate de angajații care accesează informații sensibile de care nu au nevoie pentru muncă.
  9. Implementarea autentificării cu mai multe factori (MFA) poate ajuta la protejarea împotriva accesului neautorizat la informații sensibile. MFA necesită utilizatorilor să furnizeze factori de autentificare suplimentari, cum ar fi un cod trimis la telefonul lor, pentru a accesa datele sensibile.
  10. Efectuarea evaluărilor de securitate periodice poate ajuta la identificarea vulnerabilităților potențiale în controalele de acces ale organizației și vă permite să luați măsuri pentru a le aborda. Acest lucru poate include testarea securității controalelor de acces și efectuarea auditelor pentru a vă asigura că accesul la informații sensibile este doar pentru utilizatorii autorizați.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?