Cum rezolvam problema butonului Flashlight (Lanterna) inactiv in Control Center pe iOS

Configurare noua (How To)

Situatie

iOS este un sistem de operare foarte stabil si foarte rapid, comparativ cu alte sisteme de operare prezente pe telefoanele mobile inteligente. Cu toate acestea, nu este lipsit de bug-uri si momente cand ne lasa balta. Se intampla destul de rar, dar se intampla.

Cea mai recenta problema intampinata cu iOS 9 (9.3.4) instalat pe iPhone 6 sau 6s, a fost imposibilitatea de a folosi functia flashlight. Functia de lanterna, care aprinde led-ul camerei.

Solutie

Pasi de urmat

Posesorii de iPhone stiu ca “lanterna” unui iPhone nu se poate deschide decat din Control Center, prin glisarea de jos in sus din afara display-ului si atingerea primei optiuni din bara de aplicatii rapide. Flashlight.

Asa arata Control Center cand lanterna nu este in uz:

flashlight

Problema este ca butonul “Flashlight” arata eronat ca si cum lanterna ar fi fost pornita, si bineinteles ca orice incercare de a aprinde led-ul camerei era in zadar. Practic butonul a devenit inactiv, iar lanterna nu se mai putea aprinde.

flashlight-disable

Aceast bug apare de cele mai multe ori cand aplicatia Camera este pornita, functia Flash este pe modul activat (ON), iar utilizatorul lasa aplicatia in background. Aplicatiile Flashlight si Camera nu pot rula in paralel, deoarece amandoua folosesc led-ul.

Rezolvarea problemei sta in inchiderea tuturor aplicatiilor active care ruleaza in background pe iOS (apasati de doua ori repede pe butonul Home si glisati in sus peste aplicatiile deschise), apoi incercati din nou sa folositi functia Flashlight.

Daca nici asa nu merge actionat butonul Flashlight, inchideti (turn off) si redeschideti iPhone iar apoi totul va functiona.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 17 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?