Cum sa afli unde sunt stocate preferintele generale ale aplicatiilor in MAC OS

Configurare noua (How To)

Situatie

Sa luam spre exemplu situatia in care iti achizitionezi un alt Mac si doresti sa iti pastrezi preferintele generale ale aplicatiilor din vechiul Mac.

Pentru a descoperi preferintele generale ale aplicatiilor salvate in Mac poti incerca oricare din variantele prezentate mai jos.

Solutie

Pasi de urmat

Prima si cea mai simpla varianta de a ajunge la preferintele generale ale aplicatiilor este sa accesezi meniul “Go”, din partea de sus a ecranului si sa selectezi optiune “Library” ,daca nu exista aceasta optiune, apasa tasta “Alt”.

access-library-lion  keyboard_option-300x1333

 

O alta varianta este accea de a alege optiune “Go to folder” din meniul Go, iar in fereastra nou aparuta introduci calea: ~/Library/Preferences  si apesi butonul “Go”.

wifi-prefs-folder-mac

Cea de-a treia varianta este aceea de a accesa Macintosh HD, ramura Users, optiunea “the account home directory”, urmata de “Library” si apoi “Preferences”.

transpref-03 (1)

 

Odata ajuns in meniul “Preferences” toate preferintele generale ale aplicatiilor sunt afisata in chenarul din partea dreapta. Pentru a muta aceste preferinte de pe un Mac pe altul ai nevoie de un dispozitiv de stocare, cum ar fi USB Stick, pe care trebuie sa pui fisierul ce contine, in titlu, denumirea aplicatiei.

In cazul preferintelor pentru “Mail”, vezi exemplu:

copy-com.apple_.mail_

Pe dispozitivul de stocare trebuie sa salvezi atat fisierul de tipul: “com.apple…” cat si folderul din care apartine, in cazul nostru “Mail”, apoi le copii in noul Mac in acelasi folder “Preferences”.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?