Cum sa controlezi temperatura in casa cu ajutorul telefonului mobil

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca esti la curent cu ultimele noutati din domeniul tehnologiei informatiei, stii deja ca avem la dispozitie o sumedenie de aplicatii pentru smartphone care putem spune ca ne fac viata mai usoara si mai sigura.

Conceptul de Internet of Things (interconectarea si controlul obiectelor cu ajutorul aplicatiilor mobile) nu este nici el o noutate . Astfel, putem sa verificam si sa controlam de pe telefonul mobil sistemul de supraveghere video al casei, putem programa diverse obiecte electrocasnice de la distanta, si ii putem “dicta” casei in care locuim ceea trebuie sa faca pentru a ne bucura de tot confortul ei .

Solutie

Pasi de urmat

Spre exemplu ariston, unul dintre cei mai mari producători de centrale termice ce activează pe piaţa din România, a lansat in trecut  aplicaţia Ariston NET, care permite controlarea de la distanţă a centralei. Aplicaţia poate fi folosită atât de pe mobil cât şi de pe calculator şi este compatibilă cu toate modelele produse după 2013.

Imagini pentru ariston net app

Ariston NET permite încălzirea locuinţei de la distanţă şi pregătirea apei calde menajere în momentul oportun, înainte de întoarcerea proprietarilor acasă, singura condiţie fiind o conexiune la Internet. Astfel, prin utilizarea acestei aplicaţii, confortul este dus la nivelul următor, datorită posibilităţii controlului multiplu. Cu ajutorul aplicaţiei se poate seta o temperatură diferită în fiecare cameră din locuinţă şi chiar pot fi gestionate sistemele de încălzire şi producere de apă caldă menajeră din mai multe locaţii.

Noua aplicaţie Ariston NET este compatibilă cu o centrală termică de ultimă generaţie Ariston din gamele Genus Premium Evo şi Clas Premium Evo. Pentru a putea fi instalată, este necesar ca centrala să fie echipată cu kit-ul multi-zone Ariston Sensys Net, compus din dispozitivul de termoreglare Sensys şi din gateway, care apoi trebuie conectat prin wi-fi la Internet. Odată montate acestea, utilizatorul nu trebuie decât să descarce aplicaţia Ariston Net din GooglePlay sau App Store şi să o instaleze pe un telefon mobil sau pe o tabletă ce dispune de sistemul de operare iOS sau Android.Ariston NET oferă 4 moduri prestabilite de funcţionare: pentru iarnă, pentru oprire cu activarea funcţiei anti-îngheţ, pentru vară şi pentru perioada vacanţei. Centrala devine astfel inteligentă şi acţionează conform setării, fără să fie nevoie de o verificare suplimentară. De asemenea, prin activarea funcţiei Auto, centrala va funcţiona conform temperaturilor din exteriorul şi interiorul locuinţei. Această funcţie este şi cea care are un rol important în reducerea semnificativă a consumului de energie, cu până la 25%, datorită optimizării în timp real. În plus, aplicaţia oferă sugestii de setare pentru reducerea consumului de gaz, printr-o monitorizare constantă a centralei termice.

Ariston NET oferă 4 moduri prestabilite de funcţionare: pentru iarnă, pentru oprire cu activarea funcţiei anti-îngheţ, pentru vară şi pentru perioada vacanţei. Centrala devine astfel inteligentă şi acţionează conform setării, fără să fie nevoie de o verificare suplimentară. De asemenea, prin activarea funcţiei Auto, centrala va funcţiona conform temperaturilor din exteriorul şi interiorul locuinţei. Această funcţie este şi cea care are un rol important în reducerea semnificativă a consumului de energie, cu până la 25%, datorită optimizării în timp real. În plus, aplicaţia oferă sugestii de setare pentru reducerea consumului de gaz, printr-o monitorizare constantă a centralei termice.

Un alt dispozitiv ce ne ajuta in crearea confortului in locuinta este termostatul DEVIre Smart, insotit de aplicatia DEVIsmart App.

1. Ce este termostatul DEVIreg™ Smart?

Ca orice termostat, si acesta iti permite sa controlezi mai bine sistemul de incalzire prin pardoseala din locuinta ta. Spre deosebire de alte termostate insa, acesta iti transforma smartphone-ul intr-o telecomanda (prin intermediul aplicatiei) si iti permite sa controlezi cu ușurinta sistemul de incalzire prin pardoseala – oriunde te-ai afla (chiar si in alta tara!).

Mai mult, cu noua aplicatie DEVIsmart ™App poti controla oricate termostate DEVIreg™ Smart si oricate spatii alegi.

2. Ce avantaje are termostatul DEVIreg™ Smart?

De cate ori a trebuit sa te intorci acasa de la serviciu intr-o seara friguroasa de iarna, gandindu-te cu groaza ca vei ajunge intr-o casa rece si neprimitoare, deoarece ai oprit caldura peste zi pentru a face economie? Ei bine, cu ajutorul acestui termostat si al aplicatiei sale poti scapa de griji. Porneste sistemul de incalzire prin pardoseala in timp ce te indrepti spre casa iar cand vei ajunge te vei simti ca in propriul tau colt de paradis.

 • DEVIreg™ Smart iti reduce costurile de energie semnificativ: programeaza sistemul de incalzire prin pardoseala astfel incat sa se potriveasca cu ritmul si programul tau zilnic, ajutandu-te astfel sa reduci costurile de energie.
 • Termostatul DEVIreg™ Smart invata repede: acesta se adapteaza la conditiile climatice ale zonei in care locuiesti si invata singur cand sa porneasca si sa opreasca incalzirea.
 • Aplicatia mobila comunica cu telefonul si termostatul tau printr-un sistem cloud sigur, bazat pe acelasi sistem de securitate folosit de banci pentru aplicatiile mobile.
 • Termostatul si aplicatia iti permit sa reglezi incalzirea din casa de aproape sau de la distanta usor si intuitiv, folosind telefonul ca o telecomanda obisuita, prin intermediul Internetului. Daca nu aveti o conexiune la Internet, termostatul se poate controla pe plan local.
 • Noua aplicatie DEVIsmart™ App iti permite să controlezi si sa folosesti toate termostatele din casa, in spatii multiple, dintr-un singur punct de acces (un singur termostat DEVIreg™ Smart poate fi conectat cu până la 10 dispozitive mobile prin DEVIsmart™ App – daca trebuie sa controlezi temperatura in mai multe camere sau in mai multe locuinte in acelasi timp)
 • Termostatul vine cu o functie autoreglabila PWM (pornire si oprire autoreglabile).
3. Ce mai trebuie sa stii despre termostatul DEVIreg™ Smart?
 • Termostatul este folosit in controlul sistemelor de incalzire prin pardoseala. A fost creat pentru instalare prin fixare si, datorita designului din 2 parti, poate fi amplasat intr-o gama largă de rame.
 • Este compatibil cu aproape orice tip de senzori.
 • DEVIreg™ Smart se instaleaza rapid si intuitiv cu ajutorul ghidului rapid de pe aplicatia mobila.
 • Are functia de detectare a ferestrei deschise si un program inclus de economisire a energiei.
 • Design-ul este discret si elegant, integrandu-se perfect in orice tip de decor interior.
 • Conexiunea Wi-Fi il face foarte usor de utilizat chiar si in lipsa unei conexiuni la Internet.
 • Aplicatia iti trimite avertismente si notificari in timp real, in cazul in care exista evenimente legate de sistemul de incalzire prin pardoseala de care trebuie sa stii.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?