Cum sa convertesti un fisier cu extensia *.bat in fisier *.exe

Configurare noua (How To)

Situatie

Ai un script(fisier *.bat) si doresti sa il convertesti in executabil (fisier *.exe). Un exemplu ar fi convertirea unui script care iti restarteaza print spoolerul imprimantei si iti sterge coada de printare. Avantajele executabilului sunt urmatoarele:

  • Portabilitate – in executabil se pot include instrumente aditionale de care scriptul depinde;
  • Usurinta in accesare – Un executabil poate fi introdus in meniul de Start, taskbar, etc.
  • Protectie – scriptul poate fi editat foarte usor spre deosebire de executabil;

Solutie

Pasi de urmat

Cea mai simpla solutie este covertirea acelui script in mediul online, deoarece nu necesita downloadarea unor aplicatii care pot fi virusate. Pentru a face acest lucru se deschide un browser web si se acceseaza pagina web: http://www.f2ko.de/

Pagina deschisa va arata in felul urmator:

5

In prima faza se incarca fisierul cu extensia *.bat, dand click pe butonul Browse si navigand pana in locatia in care este salvat acest fisier. In cazul meu este vorba de fisierul “restart_printer.bat”. Se alege arhitectura pentru care se creaza executabilul (alegerea se face pe baza sistemului de operare 32 Bit sau 64 Bit). Optional se poate adauga o parola de accesare pentru a consolida privilegiul de administrator. Dupa ce toate aceste setari au fost efectuate se da click pe butonul Convert pentru a incepe convertirea fisierului.

Dupa ce procesul de convertire s-a realizat cu succes va aparea optiunea de download a unui fisier *.zip si este generata o parola de acces a fisierului pentru a putea fi dezarhivat. Aveti grija deoarece acel link este valabil doar 10 minute.

6

Dupa ce fisierul a fost descarcat se dezarhiveaza cu parola oferita si te poti bucura de acelasi rezultat al scriptului, dar cu avantajele fisierului executabil.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 26 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?