Cum sa creezi un mailbox pentru o incapere sau un echipament in Office 365

Configurare noua (How To)

Situatie

In majoritatea firmelor fie ele de dimensiuni medii sau mari exista incaperi, sali de prococol, echipamente etc. care sunt folosite de catre angajati in urma rezervarii lor in prealabil.

Astfel, pentru a gestiona mai bine aceste “resurse” in Office 365 avem posibilitatea de a crea si asocia cate un email fiecarei resurse care ulterior poate fi rezervata din Outlook folosind adresa asociata. Astfel fiecare angajat va putea vedea in Outlook in calendar disponibilitatea acestora.

Solutie

Pentru a crea un mailbox pentru o incapere sau echipament, mergem in Portalul de administratre Office 365, in ramura Resources > Rooms & equipment ii dam Add

si completam campurile corespunzatoare avand in vedere ca la Email avem defapt alias-ul necesar pentru a trimite cererile de rezervare iar la Capacity vom avea numarul maxim de persoane care pot folosi camera sau echimentul in acelasi timp.

Dupa ce am completat si am dat save, putem schimba conditiile de rezervare mergand in detaliile incaperii sau echipamentui si selectand Edit in dreptul “Allow repeating meetings

iar aici vom putea schimba numarul de rezervari permise, ferestrele in care poate fi facuta rezervarea etc.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?