Cum sa faci actualizare de sistem de operare pentru TV Apple

Configurare noua (How To)

Situatie

apple tv 0

Chear daca update-urile se fac automat pe TV Apple este important de stiut cum se poate face si cum verificam ce versiune de sistem de operare avem pe echipamentul nostru.

Acest tutorial este pentru generatia a 4-a de Apple TV si este impartit in doua. Prima este cea de verificare a sistemului de operare existent, pentru a afla daca aveti instalat ultima versiune. A doua este cea de instalare a update-ului.

 

Solutie

Verificarea sistemului de operare TVOS

Pentru a verifica versiunea sistemului de operare TVOS de pe echipamentul TV Apple, intrati pe pagina de pornire si navigate catre setari “Settings”

apple tv 1

Selectati icoana apasand in centrul trackpad-ului.

apple tv 2

Din meniul “Settings” selectati tabul “General”

apple tv 3

Din meniul “General” selectati tabul “About”

apple tv 4

In meniul “About” veti vedea o varietate de informatii utile despre Apple TV-ul dumneavoastra incluzand serial number-ul, modelul si sistemul de operare. Din imaginea de mai sus observam ca sistemul de operare TVOS este 9.0 si in continuare va voi arata cum sa facetiactualizarea la ultima versiune manual.

Actualizarea manuala a TVOS

In mod implicit actualizarea este setata in mod automant, dar daca va grabiti sa aveti ultima versiune de sistem de operare o puteti face manual fara a astepta actualizarea automata. Iata si cum puteti face acest lucru:

Ne vom intoarce la meniul “Settings”

apple tv 5

Din meniul “Settings” selectam tab-ul “System”

apple tv 6

Din meniul “System” selectam “Software Update”

apple tv 7

Aici observam ca actualizarea automata este pornita si recomand ca aceasta sa fie lasata in aceasta stare, cu toate cu anumiti utilizatori prefera sa opreasca aceasta functie fiind sceptici in privinta actualizarilor.

apple tv 8

Dupa selectarea tabului “Update Software” echipamentul va incepe cautarea ultimei versiuni disponibile pentru echipamentul dumneavoastra. Odata gasit va va aparea imaginea de mai sus cu doua optiuni: “Update Now” sau “Update Later”. Vom selecta ” Update Nou” pentru a face ultima actalizare.

apple tv 9

Dupa efectuarea selectiei de update va va aparea imagine de mai sus care are 2 etape. 1 de pregatire a actualizarii urmata de un restart si 2 de finalizare a instalarii urmata si aceasta de un restart.

Dupa actualizare mergeti in: Settings -> General -> About pentru a verifica daca aveti ultima versiune instalata.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?