Cum sa faci roll-back de la Windows 10 Mobile Insider Preview la Windows 8.1 Mobile

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca ai facut upgrade la Windows 10 Mobile Technical Preview de la Windows 8.1 prin programul Windows Insider, dar vrei sa revii din nou la Windows 8.1 Mobile din diverse motive, poti face asta prin Windows Device Recovery tool.

Backup

Mai intai de toate ar fi recomadat sa se faca un backup in caz ca sunt date, fisiere, setari care ar fi de dorit sa nu se piarda.

Pentru a face asta se merge in Settings>Update and security>Backup

262aa758-5e22-4fd0-b5a2-cc57317131aa_13

In mod normal, telefonul face automat un backup al datelor si aplicatiilor o data pe zi, dar pentru a face manual, se merge pe Change OneDrive Backup settings>Back up now

Pentru backup-ul pozelor si clipurilor video se merge in Settings>Devices>Camera

Pentru backup mesaje, se merge in Settings>System>Messaging

De retinut faptul ca nu se va putea face restore la setarile si datele de aplicatie salvate in versiunea Insider Preview.

Toate salvarile se vor face in OneDrive.

Solutie

Inainte de toate, asigurati-va ca telefonul este incarcat complet si trebuie retinut ca toate datele si setarile se vor sterge. In timp ce procesul de resetare va rula, nu veti putea folosi telefonul.

Se va descarca Windows Device recovery tool pe un calculator, se va rula si instala, se va conecta telefonul la caculator prin USB, programul va detecta automat telefonul si versiunea de windows ce urmeaza a fi instalata.

restore

Se va da click pe Reinstall software si se va astepta ca procesul de instalare se ruleze si completeze.

Timpul de asteptare va fi influentat si de viteza de descarcare. Intrucat marimea fisierului ce urmeaza a fi descarcat variaza intre 1.5 si 2 GB, asigurativa ca aveti suficient spatiu pe disk.

Dupa finalizarea procesului, telefonul se va comporta ca si cum ar fi fost scos din cutie si urmeaza pasii de configurare initiala; in momentul in care veti inregistra si contul Microsoft utilizat, se vor prelua si setarile compatibile, contacte, mesaje, etc.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(18 din 52 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?