Cum sa fii notificat prin mail cand se conecteaza cineva la PC-ul vostru

Configurare noua (How To)

Situatie

Aveți un computer pe care nu doriți ca alți oameni să acceseze – poate un server? Aveți posibilitatea ca Windows să vă trimită prin e-mail ori de câte ori cineva se conectează la computer (presupunând că este conectat la Internet).

Vom folosi Windows Task Scheduler pentru acest lucru – poate trimite e-mailuri ca răspuns la o varietate de evenimente.

Backup

Mai întâi, lansați Task Scheduler introducând Task Scheduler în meniul de Start și apăsând pe Enter.

Solutie

Pasi de urmat

Faceți clic pe link-ul Create Task din zona de actiuni localizata in dreapta.

În panoul General, furnizați un nume și o descriere a sarcinii. Ar trebui să selectați și opțiunea Run whether user is logged on or not.

În tabul Triggers, creați un nou declanșator care începe sarcina la conectare pentru orice utilizator.

În tabul  Actions, creați o nouă acțiune care execută aplicația sendemail.exe. Adăugați comanda de mai jos:

-f from@gmail.com -t to@gmail.com -u Cineva s-a logat pe calculator -m Cineva s-a logat pe calculator! -s smtp.gmail.com:587 -xu from@gmail.com -xp parola -o tls=yes

Comanda de mai sus trimite un e-mail de la from@gmail.com catre to@gmail.com. Subiectul e-mailului este “Cineva s-a logat pe calculator” și corpul mesajului este “Cineva s-a logat pe calculator!”. Informațiile despre server sunt smtp.gmail.com cu portul 587 – dacă utilizați un alt furnizor de servere SMTP, va trebui să modificați acest lucru. De asemenea, va trebui să înlocuiți parola cu propria parolă.

(Rețineți că puteți selecta și acțiunea Trimiteți un e-mail aici dacă aveți acces la un server SMTP care nu necesită autentificare, cum ar fi un server de e-mail care rulează pe computerul dvs. local.)

În tabul Conditions, debifați Start the task only if the computer is on AC power sau nu veți primi e-mailuri dacă computerul este un laptop și nu este conectat la priza.

Faceți clic pe butonul OK și salvați sarcina. Ar trebui să primiți notificări prin e-mail ori de câte ori cineva se conectează la computer.

Puteți utiliza comenzi similare sendemail.exe atașate altor evenimente de declanșare pentru a trimite alte tipuri de e-mailuri automate. De exemplu, ați putea trimite un e-mail automat într-un program sau ca răspuns la un anumit cod de eveniment din Windows event log.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor