Cum sa imbunatatesti performantele vechiul tău iPhone sau iPad

Configurare noua (How To)

Situatie

În fiecare an, Apple lansează noi iPhone-uri și iPad-uri și o nouă versiune de iOS. Deși este o idee bună să rămâneți la curent cu software-ul, nu toată lumea își poate permite să cumpere hardware nou în fiecare an. În cazul în care iPhone sau iPad își arată vârsta, iată câteva trucuri pentru a scoate o performanță mai mare.

 

 

Solutie

Pasi de urmat

Ați auzit probabil în știri recent că puteți accelera vechiul telefon prin restabilirea acestuia de la zero sau înlocuirea bateriei. Dar înainte de a se ajunge acolo, aceste trucuri mai mici ar putea fi în valoare de o încercare mai întâi.

Reporniți telefonul

Ați încercat să il opriți și să il porniți din nou? Sună clasic, dar știm cu toții că modul cel mai testat de timp pentru problemele unice este doar să reporniți dispozitivul. Pentru a face acest lucru, țineți apăsat butonul de alimentare până când apare comanda “Slide to power off”, opriți dispozitivul și porniți-l din nou.

Înțelegem că această metodă a fost, de obicei, domeniul utilizatorilor Windows, dar poate funcționa și pentru iPad lent sau iPhone. Dați-i o încercare înainte de a vă schimba setările.

Reduceti setarile grafice

Grafica cuprinde o mare cantitate de performanță. Pe iPhone-urile și iPad-urile mai noi, totul pare neîntrerupt și lichid, dar pe măsură ce dispozitivul dvs. îmbătrânește, este posibil să începeți să observați unele stuttering și lag. Pentru a îmbunătăți lucrurile, deschideți Setări, apoi mergeți la General> Accesibilitate.

Există două grupuri de setări aici pe care doriți să le consultați: Creșteți contrastul și Reduceți mișcarea.

Mai întâi, atingeți măriți contrastul și apăsați pe Reduceți transparența

Acest lucru elimină efectele de transparență pe care le vedeți asupra anumitor elemente ale UI, cum ar fi centrul de control. În loc să vedeți un indiciu al icoanelor de dedesubt, este greu și opac. Acest lucru necesită mai puțină putere de procesare pentru dispozitivul dvs. de a desena și ar trebui să accelereze puțin lucrurile.

Celălalt element pe care îl puteți considera este Reduce Motion. Acest lucru va reduce o mulțime de animații inutile, cum ar fi efectul de parallax pe ecranul dvs. de pornire.

Aceste elemente vor merge mult spre accelerarea dispozitivului dvs., dar există, în mod evident, și alte opțiuni.

 

 

Dezactivarea Reimprospatare in Fundal a Aplicatiilor

Actualizarea aplicației de fundal este o modalitate sigură de a captura resurse prețioase pe dispozitiv. Din fericire, le puteți dezactiva – deși este recomandat că dezactivarea lor înseamnă deschiderea de aplicații pentru a vedea ceva nou. Nu vor actualiza datele în fundal.

Accesați Setările, dacă nu sunteți deja acolo și mergeți la General> Background App Refresh.

Aveți două opțiuni aici: le puteți dezactiva en gros sau individual.

Dezactivarea Sugestii Siri

Pe cât de tare si folositor este, Spotlight Search poate fi puțin resursă intensivă pe dispozitive mai puțin capabile. Oprirea sugestiilor Siri care apar atunci când căutați poate ajuta la mutarea lucrurilor.

Deschideți aplicația Setări și atingeți “Siri & Căutare” pentru a găsi aceste setări.

Derulați în jos la secțiunea Sugestii Siri pentru a găsi aceste opțiuni. La fel ca în cazul refresh-urilor de aplicații de fundal, puteți alege să mergeți pe traseul individual sau să îl dezactivați imediat.

Din nou, modul în care faceți acest lucru depinde de dvs., dacă găsiți această caracteristică utilă, dar există lucruri pentru care este posibil să nu aveți nevoie de rezultate și astfel le puteți dezactiva.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 40 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?