Cum sa inchizi fortat o aplicatie pe Apple TV

Configurare noua (How To)

Situatie

apple tv0

Asa cum aplicatiile de pe telefon sau tableta pot avea probleme si cele aflate pe Apple TV pot avea aceeasi problema.

Daca gasiti o aplicatie care nu isi poate face update, se comporta ciudat, sau s-a blocat (dar in rest sistemul de operare al TV-ului raspunde la comenzi) atunci cea mai buna optiune este sa inchidem fortat aplicatia si sa o restartam fara a mai fi nevoie sa oprim tot Apple TV. Va voi prezenta in continuare cum sa inchideti fortat aceste aplicatii cu probleme pe Apple TV.

 

Solutie

Cum optim fortat aplicatiile din Apple TV?

Utilizatorilor de iOS le poate parea familiar intrucat operatiunea este similara cu aceea de oprire a aplicatiilor pe tableta sau telefon.

Sa zicem ca jocul “Crossy Road” este blocat. Pentru a opri fortat si a restarta aplicatia ce trebuie sa facem este sa apasam de doua ori pe butonul HOME al telecomenzi Apple TV-ului.

apple tv1

Dupa apasarea de doua ori a butonului Home de pe Apple TV interfata acestuia va aparea pentru schimbarea aplicatiilor asa cum se vede si in imaginea de mai jos.

apple tv2

Daca aplicatia se afla in fata ta adica este prima, foarte bine, daca nu navigate spre stanga sau dreapta pana cand selectorul de aplicatii se va afla in dreptul celei cu probleme.

apple tv3

Acum doar faceti slide in sus pe trackpad-ul de pe telecomanda Apple TV pana cand imaginea de prezentare a aplicatieiincepe sa se miste si sa dispara de pe ecran.

apple tv4

Inchiderea este similara cu inchiderea aplicatiilor pe iOS de pe telefon sau tableta tvOS.

apple tv5

In acest moment aplicatia este inchisa si fie o lasati inchisa fie o reporniti din meniul Home.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 15 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?