CUM SA OPRESTI LANSAREA UNOR APLICATII LA PORNIREA WINDOWS 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Cand aplicatiile care se lanseaza automat la pornirea Windows-ului pot afecta performantele calculatorului.

Solutie

Pasi de urmat

Primul pas este sa faceti click dreapta pe orice zona libera a taskbar-ului din Windows 10, apoi din meniul afisat selectati Task Manager. In fereastra Task Manager selectati meniul Startup si va apare o lista cu aplicatiile care se lanseaza  automat de fiecare data cand pornim Windows-ul.

Observati ca rubrica pentru a patra coloana afiseaza impactul la pornire al aplicatiilor. Prin aceasta modalitate, Windows va sfatuieste care dintre ele ar trebui lansate la pornire si care nu. Vor apare 5 moduri diferite: High, Medium, Low, None, and Not measured. O aplicatie clasata High trebuie sa apara la pornire, pe cand una clasata Low sau None nu.

Cand va hotarati care aplicatii nu trebuie sa se lanseze la pornirea Windows-ului, da-ti click dreapta pe aceasta si apoi selectati Disable. Cel mai sigur este sa dezactivati cate o aplicatie pe rand apoi sa restartati calculatorul  si sa va asigurati ca Windows-ul poate functiona normal fara acestea. Daca vor fi probleme cu un program sau aplicatie care a fost dezactivata, va puteti oricand intoarce in Task Manager pt a o activa folosind aceeasi pasi ca si la dezactivare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?