Cum sa realizam o galerie foto in WordPress si derularea lor in Carousel

Configurare noua (How To)

Situatie

Cea mai buna si simpla solutie pentru a impartasii (sa nu spun share-ui) fotografiile catre prieteni si familie este prin intermediul unu site web. Iar cum cea mai simpla modalitate de a crea un site este WordPress, o sa prezentam o modalitate simpla de a crea o galerie foto fara a folosi un plugin. WordPress are deja o optiune built-in asa ca singurul plug-in de care vom avea nevoie este pentru a realiza un efect de vizualizare in modul full screen.

Backup

Nu este necesar nici un plan de backup.

Solutie

Pasi de urmat

Vom crea un post nou. Daca se vrea adaugarea galeriei la un post se selecteaza “edit post”. Apoi dam click pe butonul “Add Media”.

1

 

 

Se va deschide WordPress media uploader. Apoi faceti click pe linkul Create Gallery din partea stanga a ecranului. Pentru a adauga imaginile puteti alege fisiere de pe calculator sau cele deja existente in Media Library.

 

2

Dupa ce ati selectat toate pozele care vreti sa apara in galerie faceti click pe butonul “Create New Gallery”. Se va deschide modul “Edit Gallery” unde se pot adauga titluri fiecarei imagini, schimba ordinea imaginilor sau schimba diferite setari ale galeriei.

Dupa ce ati terminat cu editarea imaginilor se apasa pe butonul “Insert Gallery”.

 

3

Apoi Media Uploader-ul se va inchide si se va adauga codul galeriei foto in postul WordPress.

4

 

Daca folositi un editor de text simplu, “Simple text editor”, codul va arata in felul urmator: [ gallery ids = “5,8,6,7,9,10,11,12”]

 

Apoi, tot ce mai ramane este sa apasam butonul “Publish” pentru ca galeria sa fie vizibila pe site.

Aceeasi metoda de mai sus poate fi folosita sa adaugam o galerie foto intr-o pagina deja existenta pe site.

In continuare vom realiza un mod interactiv si simplu de a vizualiza fotografiile numit Carousel.

In primul rand trebuie instalat urmatorul plugin: Carousel without Jetpack

 

Se activeaza plugin-ul dand click pe butonul “Activate” din pagina de plugin-uri.

Odata activat, nu mai este nevoie sa facem nimic. Toate galeriile foto din site vor folosi modul Carousel de vizualizare a imaginilor, unde se pot adauga si comentarii pentru fiecare poza de catre vizitatorii galeriei.

Sunt cateva setari utile pe care le poti face acestui plugin. Pentru a-l configura va duceti la Settings –> Media –> Image gallery carousel. Aici se poate alege fundalul imaginilor sau activa/dezactiva datele EXIF.

 

5

Tip solutie

Permanent

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Nu este cazul.

Voteaza

(8 din 20 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?